Slika nije pronađena

Sve su nas zavarali. Ove su pjesme toliko popularne da ih svi znamo i svi ih pjevušimo kada zasviraju na radiju. I naravno, mislimo da znamo o čemu su, jer se čini logično, ali ispada da baš i ne znamo. Sve ove pjesme imaju zapravo neka skroz druga značenja.

Nekada tekst pjesme treba gledati drugim očima, poznavati život osobe koja je napisala tekst ili jednostavno razmisliti malo dublje. Ovo su pjesme koje smo čuli već hrpu puta i nikada nam nije palo na pamet da možda ne govore stvarno o onome o čemu smo mislili da govore. Spremi se na šok, jer ove pjesme znaš, ali ne znaš o čemu stvarno pjevaju! Većina ih ni ne govori o lijepim stvarima već šokantnim i problematičnim ponašanjima.

1. Lorde – 'Royals'

Pomislili bismo da Lorde u ovoj pjesmi pjeva stvarno o britanskoj kraljevskoj obitelji ili možda svijetu celebova koji se često doživljava pomalo kraljevskim. Ono o čemu stvarno pjeva je nešto što nikada ne bi nitko pogodio. Jednom je prilikom otkrila da je ova pjesma inspirirana fotkom koja se pojavila u National Geographicu, a na kojoj je igrač bejzbola, iz tima 'Royals', kojeg su opkolili i 'napali' paparazziji.

2. Rihanna – 'Umbrella'

Svi znamo prvi najveći hit Rihanne koji je osvojio svijet – 'Umbrella'. U njemu pjeva o tome kako pada kiša i o tome kako će uvijek biti tu za svoju ljubav, čak i kada je sve loše. Ili ne? Kišobran, kao simbol zaštite od kiše, može u prenesenom značenju biti i drugi oblik zaštite – kondom. U nekim stihovima može se lako pretpostaviti da se tu ipak radi o seksu, samo poslušaj malo bolje.

3. Kesha – 'Timber'

Pit Bull i Kesha imaju ovaj veliki hit, a iako naslov govori o preradi drva, a tekst o zabavi i izlasku, mislimo da je svima jasno kako iza toga ima neko skroz drugo značenje, a nije nijedno od tih. 'End of the night, it's going down, One more shot, another round', o čemu bi pjevao ovaj stih nego o ludom izlasku i zabavnoj večeri? Pjesma govori o velikom problemu, koji se javlja i među mladima kada počnu izlaziti, o pretjeranom alkoholiziranju i posljedicama na kraju večeri.

4. Lady Gaga – 'Poker face'

Još jedan mega hit i još jedno mega zavaravanje kada je u pitanju značenje pjesme. Što misliš, o čemu pjeva Lady Gaga u ovom hitu? O pokeru? Klađenju? Laganju? Lady Gaga je sama jednom prilikom otkrila da je pjesma inspirirana jednim trenutkom u njenom životu. Imala je seksualne odnose s jednim likom, ali je za to vrijeme maštala da je s curom. Zbog toga što ima dobro 'pokeraško lice', lik nije imao pojma o kome je razmišljala.

Jeste li znali? Slušanje glazbe na mobitelu sada je jednostavnije nego ikada, jer uz nove A1 tarife na bonove neće ti faliti neta - zato switchaj, swapaj i šaraj bez brige. Ne plaćaš uspostavu poziva, višak prenosiš u idući mjesec, nema skrivenih troškova i sve pratiš u Moj A1 app-u. A za slučaj da postane gusto – uz super opciju switch mijenjaj preostale minute ili SMS-ove iz tarife za dodatne megabajte!


5. The Weeknd – 'Can't Feel My Face'

Ako su ti poznate pjesme ovog pjevača, možeš odmah zaključiti da sigurno ne pjeva o tome kako je jako zaljubljen i totalno omamljen tom srećom i ljubavlju i da zbog toga ne osjeća lice. U ovoj pjesmi zapravo uopće ne pjeva o djevojci već o vlastitoj ovisnosti o kokainu. Što zapravo ima smisla ako ponovno pogledaš stihove pjesme.

6. Sia – 'Chandelier'

Ovo je još jedan slatki pop pjesmuljak koji zapravo ima mračno značenje. Lako je ovu pjesmu zamijeniti za zabavnom party pjesmicom, ali ono o čemu Sia zapravo pjeva je o vlastitom problemu s alkoholom i ovisnosti o drogama.

7. Foster The People – 'Pumed Up Kicks'

Ovaj veliki hit ne pjeva o školarcu koji uživa u svom novom paru cipela, tj. tenisica. Pravo značenje pjesme je puno mračnije, ali je i dalje vezano za školu. Foster The People pjevaju o pucnjavi u školi. 'All the other kids with the pumped up kicks you better run, better run, outrun my gun' – u ovom se stihu može jasnije vidjeti prava tema pjesme.

8. M.I.A. – 'Paper Planes'

'Paper Planes' je tome da se napušiš i dilerima? Krivo. Ova je pjesma bila jako na udaru različitih kritika zbog navodne tematike koju promovira, a to je da podržava terorizam i korištenje oružja. M.I.A. je rekla da ne želi reći točno o čemu pjesma govori već da želi da ju svatko interpretira na svoj način – može biti o industriji proizvodnja oružja i naoružanju, a može biti i o imigrantima koji odlaze u druge države i predstavljaju prijetnju tamošnjim stanovnicima.

9. The Police – 'Every Breath You Take'

Ovo je jedna od najljepših ljubavnih pjesama, romantična balada koja osvaja. Ili smo barem tako mislili dok nismo otkrili njeno pravo značenje. Sting je otkrio da je ovo zapravo pjesma koja govori o stalkanju i ružnom prekidu. Pjevač pjeva kako će pratiti i gledati svaki udah koji uzme i pratiti svaki korak koji napravi osoba kojoj pjeva. Tekst otkriva i da se radi o prekidu i da je osoba koja pjeva izgubljena. Zbog toga kreće sa stalkanjem. Ni malo slatko ni romantično.

A da sve ove i druge svoje omiljene pjesme možeš slušati do iznemoglosti, A1 ima za tebe pravu opciju. Zove se Vikend opcija, a daje ti mogućnost neograničenog interneta cijeli vikend – od petka u 17 sati do nedjelje u ponoć. Potpuno bezbrižno i besplatno cijeli vikend slušaj glazbu na mobitelu!

 

Foto: Shutterstock; Sponzorirani sadržaj

A1 pjesme glazba

Još vijesti