Slika nije pronađena

Mlada kantautorica s Novog Zelanda sve je osvojila svojim zarazno dobrim pjesmama, pa iako joj je samo šesnaest godina, iza nje je već nekoliko uspješnih hitova, koji su pokorili vrhove ljestvica diljem svijeta. Punim imenom Ella Maria Lani Yelich O'Connor, ova teen zvijezda pjesme je počela pisati već s trinaest godina, na što ju je potaknula i velika strast za čitanjem, koju je naslijedila od svoje majke, nagrađivane pjesnikinje podrijetlom iz Hrvatske.


Izniman talent mlade glazbenice tako je otkriven vrlo rano, kada je Lorde vrijeme provodila slušajući glazbu soul velikana, poput Otisa Reddinga i Ette James, a kasnije kada je i sama odlučila uzeti mikrofon u ruke, okrenula se popu te svoj uzor potražila u izvođačima kao što su Kanye West i Lana Del Ray.

Njezin singl 'Royals'  postigao je velik uspjeh jer je upravo s njim uspjela zasjesti na broj jedan Billboardove ljestvice alternativnih pjesama, što već punih 17 godina ni jednoj drugoj glazbenici nije pošlo od ruke. 

Debi album 'Pure Heroine' izašao je u rujnu ove godine, a dobio je velike pohvale od strane kritike, koja je oduševljena njezinim umijećem pisanja tekstova, kao i time što Lordi poprilično odudara od klasičnog imidža teen zvijezde.

U svojim je pjesmama tako iskazala realističniji pristup životu, otkrivši time i jednu drugu stranu tinejdžerskog bunta, a veliku buru podignuli su i njezini komentari o nekim kolegicama, kao što su Selena Gomez i Taylor Swift, za koje Lorde misli da ne pružaju dobar primjer mladim djevojkama.

Uz sve to, njezina prerada hita iz '80-tih godina 'Everybody Wants To Rule The World' svoje je mjesto našla na soundtracku novog nastavka serijala Hunger Games: Catching Fire, koji se već neko vrijeme s nestrpljenjem očekuje, a na kojem se nalaze i imena poput Coldplaya, Patti Smith i Christine Aguilere.

Iako još uvijek pohađa srednju školu, Lorde je zaposlena i s nastupanjem, pa ju tako već krajem ovog mjeseca očekuje koncert u Londonu, a u pripremi je i snimanje novog albuma, čemu se posebno raduju njezini fanovi, ali i svi oni željni novog, oštrijeg i drugačijeg pop zvuka.

Sonja Curi
Foto: Screenshot

lorde glazba

Još vijesti