Slika nije pronađena

Oni su bili mladi glazbenici koji su živjeli na rubu, a zahvaljujući svom talentu za vrijeme svog kratkog života zauvijek su se upisali u stranicu povijesti glazbe rezerviranu isključivo za one najveće.

Riječ je umjetnicima koji su preminuli sa samo 27 godina i to zbog opasnog životnog stila kojeg je uglavnom obilježila teška ovisnost o raznim narkoticima i alkoholu. O njihovoj smrti ne prestaje se nagađati niti danas, a u ovom nesretnom klubu čije članstvo nitko ne želi našli su se tako rock velikani poput Jima Morrisona, a od nedavno tu je i neponovljiva  Amy Winehouse.

Neki od najpoznatijih članova kluba 'velikih i tragičnih'  tako su:

Jim Morrison, legendarni frontmen grupe The Doors umro je od zatstoja srca, a obdukcija njegovog tijela nikada nije obavljena.

Jimi Hendrix jedan je od najvećih gitarista svih vremena. Skončao je gušeći se u vlastitoj bljuvotini. Bio je dugogodišnji ovisnik o drogama, a otkriveno je i da je prije smrti konzumirao vino i pilule za spavanje.

Kurt Cobain, najpoznatiji član benda Nirvana počinio je samoubojstvo sačmaricom, a njegova smrt i danas je predmet brojnih kontroverzi.

Amy Winehouse, britanska pjevačica nevjerojatnog glasa bila je poznata po opijanju i zlouporabi droga. Pronađena je mrtva u svom domu u Londonu. Jedan od posljednjih nastupa koji je održala bio je onaj u Beogradu kada ju je publika izviždala jer zbog prevelike konzumacije alkohola nije bila u stanju održati koncert.

Janis Joplin, heroina rock glazbe u ranoj mladosti otkrila je brojne narkotike, a pronađena je mrtva u hotelskoj sobi. Uzrok smrti bila je prevelika doza heroina.

O ovom klubu postoje razne kontroverze, a jedna od najpoznatijih je da su Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Kurt Cobain u trenutku smrti kraj sebe svi imali bijeli upaljač.

Ovakve sumnje teško će biti dokazane, ali ono što definitvno nikada nije bilo u pitanju jest glazbena veličina svih tragičnih članova ovog kluba iza kojih je zauvijek nastavila živjeti njihova glazba.

Sonja Curi

glazba Klub 27 amy winehouse Kurt Cobain Janis Joplin