Slika nije pronađena

Pobjedu u velikom finalu druge sezone RTL-ovog showa “Hrvatska traži zvijezdu” odnijela je Kim Verson, tiha i samozatajna djevojka koja je simpatije gledatelja osvojila isključivo neospornim pjevačkim talentom, bez imalo forsiranja onoga što se danas gotovo očekuje od mladih zvijezda, dakle: blještavila, forsiranja scenskog nastupa, ogoljevanja privatnog života i skandaloznog ponašanja.

Ona je svojevrsna “antizvijezda” još po nečemu: iako joj je pobjeda bila bitna, ipak nije nimalo zapostavila svoje školske obaveze, nego je prije početka showa unaprijed odgovarala neke predmete i dalje marljivo uči za kozmetičarku jer, stidljivo priznanje, jednostavno obožava masirati ljude.

Ova krhka 16-godišnja srednjoškolka iz Nove Gradiške već dvije godine živi daleko od kuće u zagrebačkom učeničkom domu i - kako je davno pjevala Tajči - još se nije poljubila. Čeka, naime, onoga pravog. Jutarnji list razgovarao je s Kim jutro nakon njezine velike pobjede, a unatoč umoru nakupljenom od napornoga nastupa večer prije zasluženog slavlja i nebrojenih promocijskih obveza, strpljivo je i bez imalo zadrške odgovarala na sva pitanja.

Od prve audicije slovila si za favorita. Jesi li očekivala pobjedu?

- Kad je Antonija rekla da sam ja pobjednica, nisam mogla vjerovati. To je neopisiv osjećaj, bila sam šokirana i oduševljena u isto vrijeme. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to meni dogodilo, da sam ja ostvarila ovako velik uspjeh kao što je ova pobjeda.

Tvoj protivnik Vilibald Kovač te večeri je imao problema s grlom i promuklošću te je čak i završio na Hitnoj na injekcijama. Misliš da je to djelomično utjecalo na tvoju pobjedu?

- Mislim da to nije utjecalo. Ja sam isto prije jednog nastupa imala problema s glasom i morala sam na vitaminske injekcije, pa sam ipak otpjevala sve pjesme i prošla dalje. Naravno, bilo mi ga je užasno žao i svaka mu čast, odradio je super nastup unatoč tome što je imao upalu grla i što je promukao. Mislim da je on jedan od boljih vokala u showu i bilo bi mi drago i u slučaju da je on pobijedio. Na neki način, mi smo oboje pobjednici jer smo ostvarili ovako velik uspjeh i dogurali čak do finala unatoč jakoj konkurenciji.

Jesi imala veliku tremu prije nastupa, s obzirom na to da je finale i da te gleda toliko puno ljudi?

- Nisam uopće imala tremu, jedino možda onu pozitivnu. Bila sam jako uzbuđena što sam dobila priliku nastupiti pred toliko ljudi. Publika u studiju je navijala i moji su me prijatelji bodrili pa sam samo osjećala veliku sreću što sam tu i što imam priliku pjevati pred njima.

Cijela večer ipak nije prošla savršeno. Naime, tvoj najveći pobornik u žiriju od samih početaka, Tony Cetinski je nakon tvoje izvedbe pjesme “Singin’ Rock And Roll” od Stijena rekao da si pri kraju falšala. To te uzrujalo?

- Konstruktivna kritika je uvijek dobrodošla i kažu da istina manje boli. Moram pogledati snimke nastupa da bih znala kad sam to falšala, jer ja to uopće nisam primijetila. Imala sam slušalice u uhu i koketirala sam s publikom te mi je valjda malo pobjeglo. Dogodi se.

Što kažeš na kritike da je čudno gledati te tako sitnu i mladu kako pjevaš pjesme sredovječnih pjevačica i pop diva poput Celine Dion?

- Svaki put kad me usporede s Celine Dion meni je kao da sam dobila ogromnu pohvalu, jer mi je ona glazbeni idol, a i jedna od najljepših uspomena iz djetinjstva mi je ona kad sam sa 11 godina s njezinom pjesmom “My Heart Will Go On” pobijedila na jednom dječjem festivalu. Mene privlače teže i zahtjevnije pjesme, uživam u njima. Znala sam satima vježbati pjesme Celine Dion pa su mi susjedi skoro pobjegli iz zgrade od muke.

Sad kad si pobijedila, misliš da će te prijatelji drukčije gledati? Ili možda ti njih?

- Ma nisam ja tip bahate zvijezde, niti ću to ikad biti. Mislim da mi je show puno pomogao i to je jedno divno iskustvo. Čak i da nisam pobijedila, nastavila bih se baviti pjevanjem. Svi moji prijatelji imali su jako puno razumijevanja i sad kad je show gotov napokon ću se moći naći s njima na kavi i dobro ispričati. Moji roditelji još su u šoku i jako su ponosni na mene.

Uvijek su me podržavali i podržavali su moju odluku kada sam se odlučila prijaviti na audicije za show. Kad se malo slegnu dojmovi, napravit ćemo neku zabavu doma za sve prijatelje i rodbinu.

Što je sa školskim obavezama? Hoćeš li zbog nastupa u showu morati na razredni ispit?

- Sva sreća da su mi ravnatelj i profesori izašli u susret.

Uoči početka showa odgovarala sam neke predmete, osatalo mi je još par stvari odgovarati, ali mislim da neće biti problema i da će mi bez problema moći zaključiti ocjene.

Učenica si drugog razreda zagrebačke srednje Prirodoslovne školi Vladimira Preloga, gdje učiš za kozmetičarku. Zašto si izabrala baš to zanimanje?

- Najdraži predmet u kozmetičarskoj školi mi je medicinska masaža, a smatram da je masaža neka vrsta umjetnosti. Dok sam još bila mala, uvijek sam masirala baku i jednostavno obožavam masirati ljude, to mi je najveći gušt. Iako sam sitna, imam prilično jak stisak.

Zbog škole ne živiš s roditeljima u Novoj Gradiški, nego u zagrebačkom Učeničkom domu “Dora Pejačević”. Je ti bilo teško otići od roditelji i živjeti sama?

- Ma, mojoj mami je bilo teže nego meni. Često idem doma, svaka dva tjedna, tako da nije tako strašno. U domu dijelim sobu s tri cimerice, a kako sam jedinica, to mi je bilo malo čudno ispočetka, ali snašla sam se. Sad sam već skoro dvije godine tamo, tako da mi je super i već sam se naviknula.

Kada si otkrila svoju ljubav prema pjevanju?

- Odmalena obožavam pjevati. Već s deset godina s prijateljicama sam pjevala i plesala na ulici ispred zgrade i smišljala koreografije, dok su nam susjedi s balkona oduševljeno pljeskali. Pjevanje je moja velika strast i ljubav i drago mi je da se sad s tim mogu i profesionalno baviti.

Izjavila si da se još nikad nisi poljubila?

- Da, još uvijek se nisam poljubila. Čekam nekoga tko će mi se dovoljno svidjeti.

Više pročitajte na portalu Jutarnji.hr

Foto: Krajac/CROPIX

Kim Verson htz Hrvatska traži zvijezdu

Još vijesti