Slika nije pronađena

Taylor je zbog koronavirusa otkazala sve koncerte i u tajnosti radila na novim materijalima. Objavom novog albuma pjevačica je šokirala sve, čak ni njena vlastita izdavačka kuća nije znala da radi na njemu. Zanimljivo, Taylor je prvi post o novom albumu objavila samo 12 sati prije početka prodaje!

'Bilo mi je tako drago da smo uspjeli sačuvati tajnu. Stvarno nisam ja htio biti taj koji će otkriti našu suradnju', rekao je Aaron Dessner iz indie rock benda The National, s kojim je Taylor surađivala na novom albumu.

Prve brojke su impresivne

Već prvog dana bilo je jasno da će "Folklore' imati sjajnu prolaznost kod publike i odlične brojke. U 24 sata prodano je 1,3 milijuna primjeraka albuma!

U samo jednom danu album je preslušan preko 80 milijuna puta na servisu Spotify, čime je Taylor srušila rekord za najslušanijeg ženskog izvođača, koji je do tada držala Ariana Grande sa 70,2 milijuna slušanja u jednom danu.

Album je ujedno srušio rekord kad je u pitanju debi na streaming servisima - njezin "Folklore" bio je najslušaniji album ikada u jednom danu

Pjesma "The 1" je sa 4,1 milijun slušanja u jednom danu bila najslušanija premijerno objavljena pjesma ženskog izvođača u povijesti, dok je pjesma "Cardigan" sa 7,7 preslušavanja bila najsušanija pjesma u jednom danu u 2020. godini.

Novi album Taylor Swift tek je ugledao svijetlo dana, stoga se nemojte iznenaditi ako već za nekoliko dana pročitate novi članak sa rekordima koje je "Folklore" postavio. A sada uživajte u jednoj pjesmi s novog albuma Taylor Swift.

album folklore Taylor Swift

Još vijesti