Slika nije pronađena

Bojan je pobjednik prve sezone, a Kim druge sezone showa Hrvatska traži zvijezdu. Iako nismo tako daleko ni od pobjednika treće sezone ovog popularnog showa, dobro je vrijeme da se prisjetimo starih pobjednika.

Bojan Jambrošić

Rođen je u znaku vage 28. rujna 1985. u Čakovcu. Mama mu je Jagoda, tata Zvonimir te ima stariju sestru Irenu. Po zanimanju je računalni tehničar, mada je radio i kao prodavač namještaja te komercijalist. Visok je 188 centimetara, a ima 82 kilograma.

Pjevanjem se počeo baviti u vrtićkim i školskim danima, a prvi javni nastup imao je sa devet godina kada se bez znanja staraca prijavio na Dječji festival u Čakovcu. Ozbiljni nastupi su počeli sa Pjevačkim zborom Josip Štolcer Slavenski s kojim je doputovao do svjetskog vrha na međunarodnim natjecanjima zborova.

Bojan je nakon ovoga sudjelovao na mnogim festivalima te surađivao s poznatim hrvatskim glazbenicima. Također, zapjevao je i u rock bendu 'Larva', a posebno je zanimljivo da je s opernom pjevačicom Evelin Novak brusio  svoj glas u izvođenju opere na talijanskom. Također, i danas redovito pjeva u duhovnoj grupi 'Bljesak'.

U showu RTL-a 'Hrvatska traži zvijezdu' pobjedio je u konkurenciji od oko 4,000 izvođača. Pobjedom je osvojio ugovor s Dallas Recordsom za snimanje albuma, dok je njegov pobjednički singl 'Ne govori da me znaš' brzo osvojio top ljestvice.

Sudjelovao je u nizu humanitarnih akcija - Budi mi prijatelj, RTL pomaže djeci, Zaklada Ana Rukavina, a posebno se istaknuo u akcijama Prijatelja životinja 'Budite bolji od okrutnosti' kojima zagovara prestanak testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama.

Omiljeni hobi mu je ples te druženje sa svojim psom Bingom.

Kim Verson

Kim Verson rođena je u znaku djevice 2. rujna 1993. godine u Novoj Gradiški gdje je završila osnovnu glazbenu školu na gitari. Također je  pjevala i u zboru. Tata joj je Dino, a mama Manuela.

Kim je svoje neobično ime dobila  po britanskoj glumici Kim Thompson koju je jako volio njen tata. Prezime Verson je francuskog podrijetla - preci su joj u Hrvatsku vjerojatno stigli u vrijeme napoleonskih ratova i nakon toga se trajno nastanili u zapadnoj Slavoniji.

Svoj pjevački talent je  potvrdila već sa 11 godina kada je pobijedila na dječjem festivalu s pjesmom svog idola Celine Dion, 'My Heart Will Go On'. Tada je osvojila čak dvije zlatne medalje – od žirija i publike.

U drugoj sezoni HTZ-a pobjedila je u konkurenciji od čak pet tisuća izvođača. U jesen prošle godine izdala je i svoj prvi album na kojem su hitovi 'Nevidljivo blago' i 'Ponovno rođena'. Na albumu su i dva dueta, jedan s Bojanom Jambrošićem, a drugi sa Zoricom Kondžom.

Kim je oduševila organizacijom velikog humanitarnog koncerta Za Katarinu gdje je dovela brojne zvijezde uključujući i Tonyja Cetinskog, sve u svrhu prikupljanja novca za nesretno nastradalu prijateljicu iz svoje škole.

Kim je pobudila suosjećanje mnogih kada je izjavila da je u finalu HTZ-a pjevala za svoju pokojnu sestru blizanku, koja je umrla pri porođaju. Također, Kim osvaja svojom iskrenošću te je tako rekla da se još nikada nije poljubila jer čeka onog pravog.

>> Više pratite u temi Hrvatska traži zvijezdu - HTZ

Kim Verson Bojan Jambrošić Hrvatska traži zvijezdu