Slika nije pronađena

Kad gledamo film opustimo se ispod dekice i grickamo kokice i ne obraćamo pažnju na neke druge stvari. Koncentrirani smo na to hoće li se glavni likovi poljubiti, gdje je skrivena bomba ili kako je taj skok uopće moguć?

No, ima onih koji film gledaju na skroz drugačiji način i uočavaju prečudne skrivene poruke koje su tijekom snimanja slučajno ili namjerno ubačene u film ili crtić. Da stvar bude bolja, neke od spomenutih filmova pogledali smo i više puta, ali nismo ih niti jednom uočili.

Jeste li spremni za to da omiljeni film više ne gledate na isti način?

1. Na kraju odjavne špice crtića Frozen autori su se pozabavili Kristoffovom izjavom da svi ljudi jedu svoje šmrklje. Napisano je da to ne označava stav kuće Disney niti autora filma. Ovo nismo stvarno očekivali.


2. Jeste li ikad primijetili povezanost crtića Lion King i Herculesa?


3. Porukica iz crtića Up vidi se u crtiću Toy Story3 – slučajnost? Znaju li se Andy i Ellie?


4. Jeste li ikad primijetili da likovi u Simpsonima imaju četiri prsta, ali Bog i Isus imaju pet?


5. U filmu “Harry Potter i zatočenik Azkabana”, Fred i George Weasley daju Harryu mapu Hogwartsa koja prikazuje trenutnu lokaciju svake osobe. Na odjavnoj špici prikazana je mapa, a ako pogledate u donjem lijevom uglu vide se četiri otiska koji su okrenuti jedni prema drugima – seks scena koja nije prikazana.


6. R2-D2 and C-3PO se dva puta pojavljuju u prvom filmu o Indiani Jonesu, i to oba puta kao hijeroglifi na zidu. 


7. Tijekom snimanja serije 'Teorija velikog praska' pomagali su im pravi fizičari i stručnjaci kako bi sve bilo točno. Svi znamo veliku ploču koja stoji u sobi, a tijekom epizode 'The Jiminy Conjecture'  Raj and Howard svađaju se oko skakavca. Cijelo vrijeme na ploči stoji Dolbearov zakon koji objašnjava to oko čega se dečki svađaju – fora koju će skužiti samo oni koji se kuže u to, a nama su to samo žvrljotine.


8. Obitelj iz filma Stuart Little  imućna je obitelj koja ima puno vrijednih slika u kući. No, iza toga stoji cool priča. Kada je povjesničar Gergely Barki  2009. gledao film sa svojom kćeri vidio je ovu sliku (na slici dolje) i shvatio da je to slika velikog umjetnika koja je nestala 1928. godine. On je odmah nazvao ekipu koja je radila na filmu i vratio je sliku vrijednu milijune dolara.


Foto: Giphy/Youtube/Brightside/Mentalfloss

I.I.

Pročitajte jo:

Svi su oduševljeni novim hororcem: 'Ovo je bolje od Egzorcista'

Zgodni dečki za kojima su tinejdžerice ludjele prije 20 godina

Upropastili film ili seriju: Parovi koji nam opako idu na živce

greške Filmovi crtići

Još vijesti