Slika nije pronađena

Dobra vijest za sve ljubitelje (a znamo da ih je jako mnogo) vampira i vampirskih priča. Na Novoj TV uskoro se počinje prikazivati u svijetu jako popularna serija Vampirski dnevnici.

Info serije:

Puno ime: Vampire Diaries

Godina snimanja: 2009., SAD

Uloge: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Sara Canning

Predložak za snimanje: Serija koja se temelji na izrazito popularnoj seriji bestselera L. J. Smith Think you know vampires? You don't.

Izvršni producenti: Leslie Morgenstein i Bob Levy radili su i na popularnoj hit seriji Tračerica

O seriji

Dnevnik vampira je američka tinejdžerska horor TV serija čiji je autor Kevin Williamson. Riječ je o televizijskoj verziji serije romana istoimenog naziva autorice L. J. Smith. Serija prati život Elene Gilbert, tinejdžerice koja se zaljubi u vampirsku braću Stefana i Damona Salvatorea. Također dotiče i život Eleninih prijatelja i ostalih stanovnika izmišljenoga gradića Mystic Falls u Virginiji. Priča govori o dva brata vampira koji ratuju za dušu srednjoškolke i duše svoje obitelji i prijatelja. Četiri mjeseca nakon automobilske nesreće u kojoj su poginuli njihovi roditelji 17-godišnja Elena i njen 15-godišnji brat navikavaju se na novu stvarnost. Sada žive s tetom, koja se trudi pružiti im pristojan život. Kada počne nova školska godina, Elenu fascinira novi učenik, zgodan i tajnovit Stefan Salvatore. Njih se dvoje odmah zagledaju jedno u drugo, no Elena ne zna da Stefan skriva mračnu tajnu.

Cake o seriji

* Kada je televizijska mreža CW prikazala prvu epizodu serije 10. rujna 2009., zabilježila je najveću gledanost mreže još od 2006. godine.

• Zbog visoke gledanosti serija je dobila punu sezonu od 22 epizode. CW je objavio da planira i drugu sezonu.

• U početku je Kevin Williamson pokazivao slab interes za osmišljavanje serije, jer je smatrao da je tematikom preslična ostalim pričama o vampirima. Na nagovor Julije Plec počeo je čitati romane L. J. Smith i zainteresirao se za priču. Počeo sam shvaćati da je to priča o malom gradu, o njegovoj prošlosti i o onome što se skriva ispod površine, rekao je i potvrdio da će se radnja serije vrtjeti oko gradskih, a ne oko srednjoškolskih priča.

• Pilot-epizoda snimljena je u Vancouveru, a ostatak epizoda snimljen je u Covingtonu, u Georgiji.


Glumci i uloge

Nina Dobrev: tumači Elenu Gilbert - tvrdoglava i suosjećajna djevojka, zaljubljena u Stefana.

Paul Wesley: tumači Stefana Salvatorea, vampir u ljubavnoj vezi s Elenom, Damonov brat.

Ian Somerhalder: tumači Damona Salvatorea, Stefanov zlonamjerni vampirski brat koji je u potrazi za Katherine.

Katerina Graham: tumači Bonnie Bennett, Elenina najbolja prijateljica, vještica.

Steve R. McQueen: tumači Jeremyja Gilberta, Eleninog mlađeg brata.


O glumcima

Predvodnica glumačke ekipe je Nina Dobrev, glumica s poprilično kratkom glumačkom karijerom koja glumi Elenu. Ženske snage brani i Katerina Graham koja utjelovjuje Bonnie sa svom njenom rastresenošću. Cure će uživati u pogledu na Paula Wesleyja (Stefan Salvatore) i Iana Somerhaldera (Damon Salvatore) kojeg smo kao Boonea mogli vidjeti u seriji Lost.

Kada će na TV

Za sada je potvrđeno da će se serija prikazivati na Novoj TV, no kada će to točno biti, na Novoj nisu mogli potvrditi. Najavili su samo da će biti uskoro.

Pogledaj promo serije

Izvor: Teen

Vampirski dnevnici

Još vijesti