Slika nije pronađena

Obožavatelji sage Sumrak doći će na svoje, jer autorica Stephenie Meyer 5. lipnja objavljuje novu priču o vampirima The Short Second Life of Bree Tanner. Tako će i prije no što treći film o vukodlacima i vampirima Pomrčina dođe u kina 30. lipnja, svi oni koji bez njih ne mogu doći na svoje i pročitati novelu čija se radnja događa paralelno.

Krvavu priču o osveti i romansi ovaj će put ispričati iz svoje perpektive Bree, “novorođena” vampirica koju je u svoje redove regrutirala zla vampirica Victoria da ubije ljudsku heroinu Bellu Swan.

Tko je Bree?

Ako su fanovi zbunjeni vijestima da je sporedni lik iz serijala, sada iznenada zvijezda prve knjige “Sumraka” u gotovo dvije godine, nisu jedini. Koliko se obožavatelji sjećaju, Bree se ne pojavljuje u trećoj knjizi iz sage “Sumraka” sve do 569. stranice, gdje Bella i vampirska obitelj Cullen susreću neke od novorođenih vampira u šumi.

Ovo je iznenađenje i za mene. Nikada nisam namjeravala objaviti ovu priču kao zasebnu knjigu. Priču sam počela pisati prije puno vremena, prije no što je saga “Sumrak” ugledala svjetlo dana. Radila sam na trećem nastavku “Pomrčina” i u tom vampirskom svijetu sinulo mi je da napišem nešto iz Breeinog kuta gledanja - rekla je 36-godišnja megauspješna autorica Stephenie Meyer.

Poklon spisateljice

Priča se pretvorila u knjigu, jer su izdavači zaključili kako je preduga da bude samo dodatak. Oni koji se već sad podrugljivo smješkaju i smatraju kako je nova, peta knjiga o vampirima samo pohlepna želja autorice za još novca, neka se time ne zamaraju. Naime, od 7. lipnja u podne do 5. srpnja cijela knjiga bit će dostupna na internet stranici www.breetanner.com i to besplatno.

Svi ste vi kupili tone mojih knjiga. Ovu sam vam željela dati kao poklon - izjavila je Stephenie. Knjiga će također u tvrdim koricama biti objavljena 5. lipnja. Jedan dolar od svake knjige prvih milijun i pol primjeraka prodanih u SAD-u bit će donirano fondu Američkog Crvenog križa za pomoć žrtvama potresa na Haitiju i Čileu.

Više: Jutarnji.hr

Provjerite još...

Postanite fan nadolazećeg filma Pomrčina (Eclipse) na Facebooku

Pridružite se grupi Sumrak saga na mreži Teen.HR

sumrak pomrčina stephenie meyer