Slika nije pronađena

Jednako kako smo prije nekog vremena imali listu najstrašnijih horora, koju su znanstvenici dobili tako da su mjerili koliko će se na koji gledatelji uplašiti, sada su tako složili listu komedija koje će najviše nasmijati.

Britanski servis za gledanje filmova Lovefilm napravio je jedno zanimljivo filmsko istraživanje. Mjerili su koliko se ljudi smiju na neke od najpoznatijih filmskih komedija i tako su dobili listu od 10 onih koje su najsmješnije. Glavni pokazatelj uspjeha filma bio je koliko su često scene uspjele nasmijati ispitanike. I neki su stvarno u tome rasturili.

10.Life of Brian


Zadnji na listi, ali i dalje jedan od filmova koji su se uspjeli naći na njoj je jedan pomalo kontroverzan. Sadrži šale vezane za religiju pa nije baš svima sjeo zbog čega je u nekoliko država i zabranjen, ali to ne umanjuje njegovu vrijednost kao komedije. Priča je to o Brianu od Nazaretha, čovjeku koji se rodio na Božić, u štalici do Isusove, a kojeg su onda cijeli život zamjenjivali za mesiju. Kroz film ima puno komičnih situacija, a ako ti ne smeta što ovakav tip humora, sigurno će te nasmijati.

9.Shaun of the DeadO kojem god filmskom žanru da se radilo, uvijek se pojavi film sa zombijima koji bude super, a iznimka nisu ni komedije. Glavni lik u filmu je obični prodavač koji nema baš perspektivan niti zanimljiv život. Sve dok se jednog dana sve ne okrene naopačke i kada se gotovo svi u njegovom gradu pretvore u zombije!

8.BridesmaidsJedna romantična komedija koja je više komedija nego romantična je 'Bridesmaids' i toliko je smiješna da se našla i na ovoj listi. U centru radnje filma su kuma od mladenke i djeveruša koje se natječu u dokazivanju koja bolje poznaje mladenku i koja je po tome njena bolja prijateljica. Natjecanje u nekom trenu ode izvan kontrole!

7.American PieTinejdžerska komedija koja će jednako nasmijati i mlade i stare! Iako ima nekoliko nastavaka, prvi je ipak onaj koji je najbolji, kao i sa svakim drugim filmom. Ovaj je film toliko poznat da vjerojatno nema osobe koja nije nikada čula za njega. Ako ga i niste pogledali, sada je vrijeme, garantirano ćete se smijati do suza.

6. Anchorman: the Legend of Ron BurgundyRon Burgundy je uspješan voditelj vijesti iz San Diega, u zanimanju gdje vladaju muškarci, osjeća se moćno i kao da mu nitko ne može ništa. Dok se ne pojavi ambiciozna žena koja postaje njegova suvoditeljica, tada se stvari počinju mijenjati...

5.BoratOvo je jedan od onih tipova filma koji će te ili oduševiti i biti ti presmiješan ili će to biti nešto najgore što si ikada pogledala. Kazahstanski TV voditelj bude poslan u SAD da napravi reportažu o toj najboljoj državi na svijetu, ali kada dođe tamo, odjednom mu fokus ode s reportaže na Pamelu Anderson.

4.SuperbadJoš jedan teen film koji se našao na ovoj listi i to prilično blizu vrha. Radi se o priči s kojim bi se maturanti mogli poistovjetiti. Dvojica glavnih likova će uskoro krenuti na različite fakultete i život će ih razdvojiti, ali to još malo vremena koje imaju zajedno žele iskoristiti na najbolji mogući način. Naravno da to znači i puno problema o kakvima nisu mogli niti sanjati, a koji će gledatelje itekako nasmijati.

3.Naked Gun: From the Files of Police Squad!Ovo je jedan od najstarijih filmova na ovoj listi, ali je pravi klasik žanra. Jednako je smiješan sada kao i 1988. kada je izašao. Radi se o krimi komediji koja prati nesposobnog policijskog detektiva koji treba spasiti britansku kraljicu Elizabethu II od različitih nesretnih slučajeva koji se počnu pojavljivati.

2.The HangoverSve smo bliže vrhu liste, a na drugom mjestu se smjestio ovaj klasik. Kada je izašao prvi 'The Hangover' svi su bili oduševljeni i film je bio pun pogodak. Nisu ni nastavci koji su uslijedili loši, ali nisu ni do koljena prvom. Ako je moguće da postoji netko tko ne zna radnju ovog filma, ukratko, u centru svega je momačka proslava koja je otišla u jako krivom smjeru jer kada se dečki ujutro probude shvate da su izgubili mladoženju, ali i svoja sjećanja od večeri prije.

1.Airplane!I na prvom mjestu, kao najsmješnija komedija svih vremena je još jedan stari stari klasik. Nakon što pilotu aviona postane loše, bivši pilot, koji se inače boji letenja, mora se pobrinuti da let prođe dobro i da sigurno slete. Naravno da se za vrijeme leta mora dogoditi 1001 situacija koja će taj zadatak dodatno otežati.

Pogledajte još:

Posljednji nastavak filmskog serijala 'The Kissing Booth' dolazi ove godine! Sada se zna i datum izlaska

Nominirani filmovi za ovogodišnje Oscare u glavnoj kategoriji: Ovih 8 su najbolji od najboljih!

Horori koji su stvarno strašni: 9 filmova zbog kojih nećeš spavati noćima

Filmovi smiješni filmovi lista najsmješniji komedije

Još vijesti