Slika nije pronađena

Ako tragaš za nekim dobrim filmovima ili želiš jednostavno na neki način ubiti vrijeme, ovaj popis filmova će ti definitivno pomoći. Svi su snimljeni po istinitim događajima koji su možda prethodno opisani u nekoj knjizi. U svakom slučaju, radi se o iznimno šokantnim i prekrasnim pričama zato nemoj propustiti priliku ako nisi pogledao jednog od ovih 12!

Nevjerojatno je koliko su pojedine priče zanimljivije upravo zato jer su istinite. Filmovi dobivaju poseban značaj upravo zbog radnje tako da je dodatan plus što se radi o priči koja se uistinu dogodila. Puno ljudi se slaže s činjenicom da su zadovoljni filmom i da ih je priča zaintrigirala kada nakon pogledanog filma, po istinitom događaju, krenu guglati i bolje istražiti priču. Tada se može reći da je film zaista uspješan!

1.I Still Believe

'I Still Believe' je film iz 2020. godine koji je snimljen po istoimenoj knjizi. Radi se o istinitom događaju koji opisuje romantičnu, ali i tužnu priču Jeremyja Campa. Radi se o mladom glazbeniku kojemu je umrla supruga od raka dok je imao svega dvadeset i jednu godinu i s tom patnjom se bori pomoću vjere i Krista. Osim toga, film prikazuje njegovu glazbenu karijeru, kao i mnogobrojne nagrade i priznanja koja je osvajao. Plus je i što u njemu glumi preslatki KJ Apa, što nam je samo dodatan razlog da ga pogledamo i sami čim prije.

2.The One and Only Ivan

Ako postoji nešto što će nas sve uvijek dirnuti u srce, to je kada su u pitanju životinje. Ova sci-fi drama je također nastala prema istoimenoj knjizi K.A. Applegate. Radi se o gorili po imenu Ivan koja pokušava pobjeći iz trenutnog zatočeništva. U njegovom bijegu mi pomaže slonica Stella, a tijekom njihovog plana Ivan pokušava shvatiti i složiti svoju, ne tako lijepu, prošlost.


3.Hustlers
Jedan od najpopularnijih filmova snimljenih po istinitom događaju je definitivno 'Hustlers' iz 2019. godine. Ovo nije kao i drugi filmovi na ovoj listi, jedan od onih koji će te rasplakati, ali će te zabaviti i nećeš ni pomisliti da se radi o stvarnoj priči koja se nekome dogodila. Radi se o zaposlenicama striptiz kluba koje udružuju snage i potkradaju njihove klijente s Wall Streeta. Film prikazuje cijeli njihov uspješni poslovni uspon, ali i sadašnjost, odnosno ono čime se one danas bave te je li im ovaj poslovni pothvat uspio. Nakon što ga pogledaš, imat ćeš potrebu i sama isprobati plesne pokrete koje izvodi J.Lo u ovom filmu.

4.The Big Short

Nije svaki film tu da nas nasmije ili rasplače, neki nam i na zanimljiv način pokazuju situacije koje se događaju svaki dan u svijetu. Ovo je istinita priča koja prikazuje najveću financijsku krizu 20.stoljeća koja se odrazila na područje cijelog svijeta. Glavni glumci su investitori koji su stekli bogatstvo na temelju proračunatog klađenja i iskorištavali situaciju kada su cijene nekretnina neprestano rasle. Ovakav ti film može pokazati neku stranu svijeta o kojoj do sada možda nisi ni razmišljala.

5.Intouchables

'Intouchables' je dramska komedija iz 2011. godine. Radi se o njegovatelju s ulice koji se brine za paraplegičara. Zanimljiva, ali i komična priča osvojila je srca tisuće gledatelja diljem svijeta. Najveći razlog za ovakav uspjeh je definitivno činjenica da je ova istinita priča prikazana na komičan, ali ne i uvrjedljiv način. Nedavno je izašao film koji se temelji na istoj priči i radnji kao ovaj iz 2011. godine, ali je doživio neuspjeh i gomilu negativnih komentara jer ga gledatelji osuđuju da je iskopirao originalni 'Intouchables' iz 2011. godine te da ga se ne može zamijeniti drugim.

6.The Boy In the Striped Pajamas

'The Boy In the Striped Pajamas' ili 'Dječak u prugastoj pidžami' je tužna, ali istinita priča po kojoj je snimljen film 2008. godine. Radi se o povijesnoj drami čija je radnja smještena u razbolje Drugog svjetskog rada. Film prati malenog dječaka koji potječe iz imućne obitelji i njegovom zabranjenom prijateljstvu s vršnjakom koji je Židov, i tako s druge strane žice. Ovaj će ti film natjerati suze na oči, zato pripremi dovoljno maramica. Ovo će njihovo neobično prijateljstvo imati neočekivane posljedice. Ovo je jedan od onih filmova koje sigurno nikada nećeš zaboraviti.

7.Into the Wild

Zamisli da nakon što završiš faks, umjesto da kreneš tražiti posao, ti spakiraš putnu torbu i otputuješ živjeti u neki divlji dio svijeta. E upravo je to napravio glavni protagonist ove priče. Biografska drama iz 2008.godine prati život mladog avanturista Christophera McCandlessa. Radi se o studentu koji je odlučio ispuniti svoju želju, a to je putovanje u necivilizirano područje, odnosno Aljasku. Na svojem putu susreće različite likove i životinje koje nije očekivao prije svojeg plana putovanja. Ovaj je dečko doslovno uništio sve svoje dokumente i novac te krenuo na avanturu života. Koja hrabrost! Njegovo će te putovanje motivirati.

8.Tag

Komedija iz 2018. godine, po istinitom događaju, definitivno mami osmijeh na lice. Radi se o grupi prijatelja koji čak 30 godina neprestano igraju lovice na način da neki od njih čak putuju po cijeloj državi. Film je primio mnogobrojne pozitivne kritike jer je i više nego nevjerojatno da se odrasli na ovakav način mogu zabavljati u životu.

9.The Miracle Season

Drama 'The Miracle Season' prati odbojkaški srednjoškolski klub koji je zadesila strašna tragedija. Djevojčice koje su se skupile u ovaj sportski tim to rade u čast tragično preminule odbojkaške zvijezde iz svog tima, djevojke Caroline Line Found. Odbojkašice, zajedno sa svojom strogom i discipliniranom trenericom, imaju samo jedan cilj, a to je osvojiti državno prvenstvo. Ovo je onaj tip filma koji će te podsjetiti o tome koliko je život važan, ali i kako se nositi sa situacijom kada ti umre netko blizak. Emocije će ti do kraja filma biti na vrhuncu.

10.Lion
 

'Lion' je još jedna drama koja je snimljena po jednom neobičnom događaju koji se je dogodio u Indiji. To su one situacije koje ne možemo ni zamisliti da se događaju. Ali se nažalost događaju. Naime, radi se o dječaku koji se je izgubio na ulicama Calcutte, a ima samo 5 godina. Ne zna gdje je, što se događa, nema mu roditelja. Dječak je kasnije posvojen od strane jednog bračnog para iz Australije, a s napunjenih 25 godina kreće u potragu za svojim biološkim roditeljima iz Indije. Priča koju priča zvuči nevjerojatno. Istovremeno je i strašna, emotivna i zanimljiva.

11.Girl, Interrupted

Od ove ćeš se istinite i strašne priče naježiti! Radi se o drami koja opisuje 17-godišnju djevojku koja prolazi kroz kritično razdoblje svojeg života. Nakon što se pokuša ubiti, dobiva psihičku podršku i pomoć, dijagnosticirani su joj mnogobrojni psihički problemi zbog kojih završava u psihijatrijskoj ustanovi. Ono što je problematično i najstrašnije u cijeloj priči je da ona uopće nije luda niti joj je mjesto tu gdje je, već je žrtva sistema koji ti ne dopušta da izađeš iz njega jednom kada te proguta. Ono što ovakve filmove čini posebno strašnima je činjenica da se ovo nekome stvarno dogodilo.

12.18 presents

I za kraj jedan film koji će te rasplakati do bola. Kada film završi imat ćeš potrebu ustati i samo otići iz čista mira zagrliti svoju mamu. '18 presents' je talijanska drama snimljena prema istinitom događaju. Radi se o majci koja je trudna i saznaje da joj je dijagnosticiran zloćudan tumor. Upravo zbog toga i zbog činjenice da neće doživjeti odrastanje svoje kćeri, priprema 18 sentimentalnih poklona koje će djevojčica dobiti svake godine za rođendan dok ne napuni 18 godina. Kako rođendani prolaze, tako je djevojka sve manje oduševljena poklonima i ide joj to već i na živce - dok se ne dogodi situacija koja će joj okrenuti sve naglavačke.

Foto: Imdb

Petra Sokolić

Pogledajte još:

Romantika ili baš i ne? Problematična ponašanja u vezi koja filmovi prikazuju kao slatka i romantična

Božićni filmovi koji izlaze ove godine, a koje jedva čekamo! Jedna romantična komedija je već tu

Filmovi koji će ti zaliječiti slomljeno srce: 8 filmova za pogledati nakon prekida s dečkom

Filmovi filmovi po istinitim događajima lista istiniti događaji

Još vijesti