Slika nije pronađena

Neke od njih imaju metlu i crnu mačku, a neke su skroz normalne te svoju magiju skrivaju.

Priče o vješticama vraćaju nas u srednji vijek kada su ljudi spaljivali žene za koje su tvrdili da se bave vještičarenjem. One se zapravo nisu time bavile, a danas se vještičari samo s tv ekrana.

Velik broj filmova i serija prikazuju vještice na različite načine. Neke od njih su tipične, baš kao iz priče- s metlom i crnom mačkom, dok su druge moderne i žive u današnjem vremenu.

Kakve god bile, vrijeme je da upoznate najpoznatije vještice iz filmova i serija:

Zla vještica zapada (Čarobnjak iz Oza)

Ni jedna lista o vješticama ne može proći bez Zle vještice zapada jer ona je totalni klasik na metli. Ovu vješticu uvijek rado vidimo bez obzira na to što ima zle leteće majmune i često prijeti. Njen lik utjelovila je glumica Margaret Hamilton.


Sestre Halliwell (Čarobnice)

Moć trojke dominira serijom Čarobnice, a sestre Halliwell svoje moći uvijek koriste u svrhu dobra. One se bore protiv demona i čine svijet sigurnijim mjestom, a jedno vrijeme su Piper, Prue i Phoebe (i kasnije Paige) bile najpopularnije tv vještice.


Hermione Granger (Harry Potter)

Hermione je možda Bezjakinja, ali ju to ne sprječava da bude najbolja učenica svoje generacije te Harryjev i Ronov glas razuma. Osim toga, Hermione zna dobro uzvratiti provokatorima i odlična je vještica!



Sabrina Spellman (Sabrina, tinejdžerska vještica)

Ona je vještica tinejdžerica i živi s dvije cool tete vještice, ima zgodnog dečka i mačka koji govori. Običan život zar ne? Sa svojim moćima Sabrina radi sve što smo i mi željeli kao tinejdžeri.


Sestre Sanderson (Hokus Pokus)

Ove sestre su najpopularnije u Salemu te svaka ima različite osobine. Mary je glupa, Sarah opsjednuta muškarcima, a Winnie vođa svega. Kada god ne žele oteti djecu, sestre Sanderson lete na usisavaču i uživaju.


Bijela vještica Jadis (Kronike iz Narnije)

Narnijom je jedno vrijeme vladala bijela vještica koja je cijeloj zemlji donijela zimu i jad, ali na kraju poznata ekipa spasi cijelu stvar. Bez obzira na to što Jadis ima hladan izgled uvijek je nekako mogla osvojiti djecu svojim slatkišima.


Fiona Goode (American Horror Story: Coven)

Fiona je vođa vještica na akademiji za vrlo posebne djevojke, odnosno cure koje moraju razviti svoje vještičje moći. Fiona je zastrašujuća, ali samo ako joj stanete na žulj.


Gillian Owens (Magija)

`Zločestija` sestra Owens, Gillian, umire za to da se jednog dana zaljubi. Njena čarolija uglavnom je povezana sa šarmom i zavođenjem. Osim toga, odluči zavesti Jimmyja Angelova kojeg glumi Goran Višnjić te sve uprska tako što ga praktički pretvori u zombija.




vještice najpoznatije vještice vještica

Još vijesti