Slika nije pronađena

Svakoga dana, posebice u trenutnom stanju svijeta, sa svih strana nas obasipaju negativnim vijestima informacijama, stoga je sada idealno vrijeme za pronaći film koji će vam omogućiti da na sat-dva pobjegnete od svakodnevnih briga i obaveza. U nastavku slijedi popis top 8 filmova koji su humoristični, inspirativni, optimistični i garantirano popravljaju raspoloženje.

1. Priča o prvaku (2009.)
Ovaj je film zaslužio prvo mjesto na listi jer pokriva sve uvjete koji dobar film mora imati: zanimljivu priču, pozitivan ton i izvanredne glumce, poput Sandre Bullock. Inspiriran stvarnim događajima, film priča priču o afroameričkom tinejdžeru Michaelu Oheru kojeg udomljuje bjelačka obitelj koja uvidi kako je Michael beskućnik. Michael ubrzo postaje vrlo uspješan igrač američkog nogometa, a on i njegova udomiteljska obitelj na tom putu do uspjeha moraju se nositi s  mnogo uspona i padova.


2. Plavuša s Harvarda (2001.)

Ovaj popularni film postao je suvremeni klasik upravo zbog toga što uspješno razbija sve stereotipe o plavušama i ženama općenito. Ovaj humoristični film prati Elle Woods (Reese Witherspoon) na njenom putu kroz studij prava na Harvardu. Unatoč preprekama i predrasudama, Elle uspijeva dokazati svima kako ništa nije nemoguće, te kako nikada ne treba sumnjati u sebe. Svima s vremena na vrijeme treba podsjetnik kako se mukotrpni trud isplati, a ovaj film nudi upravo to.


3. Pisci slobode (2007.)

Još jedan film inspiriran stvarnim događajima; ovo je film koji priča priču o rasnim problemima i nedaćama s kojima se susreće svaki tinejdžer. Hilary Swank glumi mladu profesoricu koja motivira svoje problematične učenike da se trude unatoč neprilikama, da ulažu u vlastito obrazovanje te da ispričaju svoju priču svijetu. Iako u početku možda neće biti najjasnije kako se ovaj film našao na popisu jer se isprva čini tmurnim i pomalo depresivnim, zasigurno ćete se nakon gledanja osjećati ganuto, inspirirano i zahvalno.


4. Baš kao Beckham (2002.)

Film čija je radnja smještena u Londonu prati indijsku tinejdžericu Jess koja se bavi nogometom i njenu borbu između vlastitih želja i želja njene konzervativne obitelji koja ne podržava njen hobi. U filmu upoznajemo i lik djevojke Jules (Keira Knightley), koja se suočava sa sličnim problemima. Ovaj film na duhovit način opisuje tinejdžerske probleme s roditeljima i prvim ljubavima, uz pozitivnu pouku kako možemo biti što god poželimo. 


5. Matilda (1996.)

Matilda je djevojčica s posebnim moćima koja se tijekom filma suočava s raznim problemima čiji su izvor nemarni roditelji, zla ravnateljica, ali i ona sama. Iako namijenjen prvenstveno djeci, ovaj film našao se na listi iz 2 razloga:

1. ako ste ga već gledali, vratit će vas u djetinjstvo i probuditi osjećaj nostalgije
2. ako ga do sada niste gledali, nasmijat će vas i ispuniti pozitivnim emocijama.


6. Forrest Gump (1994.)

Još jedan filmski klasik koji se mora pogledati više od jednog puta. Oskarovac Tom Hanks glumi Forresta Gumpa, koji, iako ima intelektualne poteškoće, s lakoćom prolazi razne životne neprilike. Ovo je film koji će vas istovremeno i nasmijati do suza i raznježiti, a dobro raspoloženje je zagarantirano.


7. Tajni život kućnih pomoćnica (2011.)

Film s izvanrednom pričom i glumačkom postavom, čija je radnja smještena u 60-im godinama prošlog stoljeća, a prati živote afroameričkih kućnih pomoćnica u vrijeme rasne diskriminacije. Iako je riječ o drami, ne nedostaje humorističnih elemenata koji će vas zasigurno motivirati i oraspoložiti.


8. Mulan (1998./2020.)

Za kraj, odlučili smo u listu ubaciti i jedan animirani klasik, koji prati životnu priču jedne od najsnažnijih Disneyjevih princeza. Mulan je hrabra djevojka koja se odluči pretvarati da je muškarac kako bi mogla pomoći svom ocu, sudjelovati u ratu i spasiti vlastitu domovinu. Ovaj animirani film dobio je ove godine i igranu inačicu, a nakon gledanja zgoda ove hrabre princeze osjećat ćete se neustrašivo nepobjedivo.


M.B.

Foto: IMDB

Pogledajte još:

Put po svijetu iz vlastitog kreveta: 9 filmova uz koje ćeš se osjećati kao da si negdje drugdje

Najbolje ocijenjeni Netflixovi filmovi: Samo ovih 7 ima besprijekorni rejting od 100% pozitivnih ocjena

Filmovi koje svaki tinejdžer treba pogledati! Top lista od 10 naslova koje ne smiješ zaobići

top lista feel good Filmovi inspirirajući lista motivacija

Još vijesti