bilježnica

Iako je prošlo čak 16 godina otkad je film 'Bilježnica' izašao, i dalje je jednako obožavan među gledateljima. Upisao se u filmsku povijest kao jedan od najromantičnijih filmova svih vremena.

'Bilježnica' će se pronaći na baš svakoj listi najromantičnijih filmova! Iako u zadnje vrijeme sve više dolaze u fokus detalji koji pokazuju da ima dosta problematičnog ponašanja u filmu koje zapravo nije romantično nego toksično, i dalje je u fokusu ljubav i romantika između Allie i Noe. Postoji puno detalja 'iza scene' koje gledatelji zapravo uopće ne znaju o ovom filmu, a Seventeen ih je otkrio, izdvajamo nekoliko najzanimljivijih.

1.Film je nastao po knjizi autora Nicholasa Sparksa, koji se naziva i kraljom ljubavnih romana, a upravo je ovaj film onaj koji je najuspješniji i koji je ostvario najveću zaradu.2.Postoji i nastavak priče, ali nije prebačen na filmsko platno. Knjiga se zove 'The Wedding', a priča prati Jane, kći glavnih likova iz 'Bilježnice' i njenu ljubavnu priču.

3.U filmu Allie ima veću ulogu nego u knjizi. Knjiga je većinski iz perspektive Noe, a u filmu je to izbalansirano, dio je iz njegove, a dio iz njezine perspektive. To je napravljeno kako bi gledatelji bolje shvatili obje strane priče i razumjeli likove.

4.Postoji posebno izdanje filma s dodatnih 10 minuta sadržaja. To je posebno izdanje izašlo 2012. godine na programu ABC Family i radi se o scenama koje su u prvom izdanju filma u produkciji izbrisane.5.Film se bazira na priči stvarnog para. Noah i Allie nisu izmišljeni, već se radi o priči koju je Nicholas Sparks prepričao, a koja se dogodila baki i djedu njegove bivše žene.

6.Rachel McAdams, koja glumi glavnog lika, u zadnji je trenutak saznala za audiciju i uopće se nije stigla pripremiti. Ali je svejedno dobila ulogu! Večer prije audicije je saznala da ide na nju, a osim nje, za ulogu Allie su bile na audiciji i Reese Witherspoon i Jessica Biel.

7.Ryan Gosling je dobio ulogu jer je redatelj mislio da nije zgodan. Nick Cassavetes, redatelj filma, nazvao je Ryana i rekao mu kako želi da on igra ulogu jer nije kao ostali hollywoodski glumci – da nije zgodan i da nije cool, već se čini kao neki skroz običan lik.8.Ryan Gosling u filmu nosi leće jer lik mora imati smeđe oči, a glumac ima plave.

9.Film je sniman obrnutim redoslijedom. Najprije su snimane scene u kojima su Noah i Allie stari ljudi, a koje su na kraju filma, pa tek onda scene gdje su mladi.

10.Staru Allie je glumila redateljeva mama.11.Poznata scena na čamcu skoro nije imala ptice. Sigurno se sjećaš romantične scene u kojoj su Noah i Allie u čamcu na jezeru, a oko njih je sve puno ptica – e ta scena skoro nije imala ptice, i bilo bi čudno da nije, ovako djeluje još romantičnije. Produkcijska kuća je mislila kako će biti nemoguće uspjeti toliko ptica staviti u isto vrijeme na jedno mjesto – ali uspjelo je.

bilježnicaFoto: Imdb

12.Za glavne su ulogu u utrci bili Justin Timberlake i Britney Spears.

Pogledajte još:

Teen serije koje daju loš primjer: 8 situacija kada su se neodgovorno nosile s ozbiljnim temama

Gledatelji razočarani prvim božićnim filmom na Netflixu – 'Nina izgleda kao da nema trepavice'

Likovi iz filmova i serija koje ljudi MRZE: Top 10 koji nas sve najviše živciraju

činjenice bilježnica film The Notebook

Još vijesti