Slika nije pronađena

Iako je prošlo čak 16 godina otkad je film 'Bilježnica' izašao, i dalje je jednako obožavan među gledateljima. Upisao se u filmsku povijest kao jedan od najromantičnijih filmova svih vremena.

'Bilježnica' će se pronaći na baš svakoj listi najromantičnijih filmova! Iako u zadnje vrijeme sve više dolaze u fokus detalji koji pokazuju da ima dosta problematičnog ponašanja u filmu koje zapravo nije romantično nego toksično, i dalje je u fokusu ljubav i romantika između Allie i Noe. Postoji puno detalja 'iza scene' koje gledatelji zapravo uopće ne znaju o ovom filmu, a Seventeen ih je otkrio, izdvajamo nekoliko najzanimljivijih.

1.Film je nastao po knjizi autora Nicholasa Sparksa, koji se naziva i kraljom ljubavnih romana, a upravo je ovaj film onaj koji je najuspješniji i koji je ostvario najveću zaradu.



2.Postoji i nastavak priče, ali nije prebačen na filmsko platno. Knjiga se zove 'The Wedding', a priča prati Jane, kći glavnih likova iz 'Bilježnice' i njenu ljubavnu priču.

3.U filmu Allie ima veću ulogu nego u knjizi. Knjiga je većinski iz perspektive Noe, a u filmu je to izbalansirano, dio je iz njegove, a dio iz njezine perspektive. To je napravljeno kako bi gledatelji bolje shvatili obje strane priče i razumjeli likove.

4.Postoji posebno izdanje filma s dodatnih 10 minuta sadržaja. To je posebno izdanje izašlo 2012. godine na programu ABC Family i radi se o scenama koje su u prvom izdanju filma u produkciji izbrisane.



5.Film se bazira na priči stvarnog para. Noah i Allie nisu izmišljeni, već se radi o priči koju je Nicholas Sparks prepričao, a koja se dogodila baki i djedu njegove bivše žene.

6.Rachel McAdams, koja glumi glavnog lika, u zadnji je trenutak saznala za audiciju i uopće se nije stigla pripremiti. Ali je svejedno dobila ulogu! Večer prije audicije je saznala da ide na nju, a osim nje, za ulogu Allie su bile na audiciji i Reese Witherspoon i Jessica Biel.

7.Ryan Gosling je dobio ulogu jer je redatelj mislio da nije zgodan. Nick Cassavetes, redatelj filma, nazvao je Ryana i rekao mu kako želi da on igra ulogu jer nije kao ostali hollywoodski glumci – da nije zgodan i da nije cool, već se čini kao neki skroz običan lik.



8.Ryan Gosling u filmu nosi leće jer lik mora imati smeđe oči, a glumac ima plave.

9.Film je sniman obrnutim redoslijedom. Najprije su snimane scene u kojima su Noah i Allie stari ljudi, a koje su na kraju filma, pa tek onda scene gdje su mladi.

10.Staru Allie je glumila redateljeva mama.



11.Poznata scena na čamcu skoro nije imala ptice. Sigurno se sjećaš romantične scene u kojoj su Noah i Allie u čamcu na jezeru, a oko njih je sve puno ptica – e ta scena skoro nije imala ptice, i bilo bi čudno da nije, ovako djeluje još romantičnije. Produkcijska kuća je mislila kako će biti nemoguće uspjeti toliko ptica staviti u isto vrijeme na jedno mjesto – ali uspjelo je.



Foto: Imdb

12.Za glavne su ulogu u utrci bili Justin Timberlake i Britney Spears.

Pogledajte još:

Teen serije koje daju loš primjer: 8 situacija kada su se neodgovorno nosile s ozbiljnim temama

Gledatelji razočarani prvim božićnim filmom na Netflixu – 'Nina izgleda kao da nema trepavice'

Likovi iz filmova i serija koje ljudi MRZE: Top 10 koji nas sve najviše živciraju

činjenice bilježnica film The Notebook

Još vijesti