Slika nije pronađena

Film Društvena mreža (The Social Network) zavladao je kino dvoranama. Ovog vikenda film se prikazivao u više od 2.500 kina diljem SAD-a i pritom utržio respektabilnih 23 milijuna dolara, čime je čvrsto zasjeo na prvo mjesto najgledanijih kino filmova. Ovim rezultatom iza sebe ostavio je filmove kao što su Legenda o čuvarima, Pustite me unutra i Slučaj br. 39.

Novi film redatelja Davida Finchera („Sedam“, „Klub boraca“, „Zodijak“) iznimno je hvaljen od američkih, ali i hrvatskih kritičara. Nemali broj ga već sad proglašava filmom godine, a mnogi već spominju i ozbilju kandidaturu za predstojeće filmske nagrade – u prvom redu Zlatni globus i Oscar .

U središtu radnje priča je o nastanku najpoznatije i najrasprostranjenije društvene mreže na svijetu – Facebooka, s naglaskom na njezinog glavnog osnivača Marka Zuckerberga. U filmu su glavne uloge ostvarili iznimno hvaljeni Jesse Eisenberg kao Zuckerberg, Andrew Garfield kad njegov najbolji (i jedini) prijatelj Eduardo Saverin te Justin Timberlake kao kreator Napstera i kasniji predsjednik Facebooka Sean Parker.

Film Društvena mreža u hrvatska kina stiže 28. listopada.

društvena mreža slučaj br. 39 social network Legenda o čuvarima mark zuckerberg

Još vijesti