Slika nije pronađena

Sexy selfiji na Instagramu, svakodnevni skandali i dijeljenje najintimnijih stvari s cijelim svijetom. To je njihov 'starter pack', a moraš se složiti s nama, nije baš nešto na što bi se trebali ugledati.

Stoga ti donosimo nekoliko inspirativnih priča o curama i ženama za koje si sigurno čula, iako se nisu našle usred seks skandala!

1. Emma Watson
Glumica koju svi znamo kao Hermione Granger, glavnog ženskog lika iz Harry Potter-a, i u privatnom je životu jednako borbena i snažna kao i njen lik. Trenutno je jedna od glavnih boraca za ravnopravnost žena u društvu, pa samim time i veliki pobornik pokreta 'Time's up'


2. Millie Bobby Brown
Jedna od rijetkih koji su se usudili doći na crveni tepih u starkama! Iako joj je tek 14 godina, ova perspektivna mlada glumica otkako se pojavila na malim ekranima u seriji 'Stranger Things', nije prestala oduševljavati javnost! U Americi je trenutno 'in' tema o kontroli posjedovanja oružja, pa se i ona priključila onima koji su za postrožavanje pravila!


3. Oprah Winfrey
Spisateljica, humanitarka, talk show voditeljica... Ima li nešto što ova žena ne može? Veliki uzor curama diljem svijeta, a i nama, nedavno je održala jedan od najupečatljivijih govora ikada! Nakon samog govora, na Twitteru su korisnici krenuli s pričom kako bi se baš ona trebala kandidirati za predsjednicu SAD-a na sljedećim izborima!



4. Audrey Hepburn
Velika glumica koja je uvijek bila drugačija. Nama se to možda sada čini nezamislivim, ali u njeno doba, biti glumica i izgledati kao ona, svakako nije bilo poželjno. Bila je to zlatna era hollywoodskog doba kada su sve glumice bile građene poput pješčanih satova - kao na primjer Marilyn Monroe. Audrey je ostala svoja, a mnogi će ju pamtiti i po velikim humanitarnim djelima koje je učinila, većinom surađujući s UNICEF-om.


5. Jacqueline Kennedy Onassis

Najpoznatija i najomiljenija američka prva dama (iako joj sada ozbiljno konkurira Michelle Obama), povijesni je lik koji nećemo tako brzo zaboraviti! Žena koja se uvijek držala dostojanstveno, pa čak i u trenutku ubojstva njezinog muža, sinonim je za žensku eleganciju i profinjenost. Nažalost, bila je upletena u jedan seks skandal - onaj kada ju je njen muž, predsjednik SAD-a, prevario s Marilyn Monroe... To dovoljno govori o tome kakva je bila Jackie O.


Foto: Instagram/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Mijenjaju svijet: 5 iznimnih žena koje trebaju biti popularne

Znate li njihova imena? 7 žena koje su ostavile značajan trag kroz povijest

Kako je izgledala 'idealna žena' 1938. godine?

zene celebrity Time's Up

Još vijesti