Slika nije pronađena
Ovi filmovi prolaze takozvani Bechdelov test, a u nastavku otkrijte tko je zapravo Alison Bechdel i kojih deset filmova je prošlo njezin test i kao su u tome uspjeli. Zabava je neizbježna.

Bechdelov test, dobio je ime po američkoj karikaturistici Alison Bechdel i postao je jedan od mnogo načina na koji gledatelji mogu definirati profil filma. Zapravo je prilično jednostavno proći Bechdelov test. Sve što trebate su dva glavna ženska lika koja međusobno razgovaraju o bilo čemu drugome osim o muškarcu. Jednostavno, zar ne?

Nažalost, postoji mnogo filmova koji ne prolaze ni prvi dio testa, ali postoji i par dragulja koji svakako trebaju ići na vrh liste filmova koje morate gledati. Ovo su najbolji filmovi koji prolaze Bechdelov test:

1. 'Bring It On'


'Bring It On' prati Torrence, kapetanicu Rancho Carne Torrosa, i njezinu ekipu navijačica koje zauzimaju prvo mjesto u državi. Torrence otkriva da su rutine koje su učili i pripremali za natjecanje zapravo ukradene od navijačke skupine iz druge škole. Nakon ovog otkrića, ona pokušava izazvati svoju ekipu i pobijediti bez varanja.


2. 'Eight Grade'


Kayla Day završava svoj posljednji tjedan u srednjoj školi. Ona je vlogerica, pohađa zabave u bazenu i pokušava steći nove prijatelje u nadi da će se napokon uklopiti u školu. Usput otkriva tko je ona zapravo, u jednom od najrealnijih filmova koji postoje.

3. 'Crazy Rich Asians'


Rachel Chu, skupa sa svojim dečkom, Nicholasom Youngom, kreće na vjenčanje njegovog najboljeg prijatelja. Rachel nije znala da će i njegova cijela obitelj biti tamo i da su oni jedna od najpoznatijih obitelji u cijelom Singapuru. Ona mora dokazati da je sposobna preživjeti u njihovom ludom 'visokom društvu' i još uvijek biti svoja usprkos njihovim stalnim napadima.


4. ' The Princess Diaries'


Mia Thermopolis mislila je da živi prilično normalnim životom sve dok njezina baka ne dođe u posjetu kako bi objavila da je ona zapravo princeza. Suočena s odlukom hoće li postati vladarica ili nastaviti živjeti običnim životom, Mia kreće na 'put' kako bi pronašla samu sebe i saznala ima li ono što je potrebno da bi postala princeza.

5. 'Ocean's 8'


Nakon što je puštena iz zatvora zbog zločina koji joj je bio smješten, Debbie Ocean se odlučila za jednu veliku pljačku uz pomoć ženskog tima. Svi završavaju u Met Gali u nadi da će ukrasti jedan od najskupljih komada nakita u povijesti.

6. 'Lady Bird'


Sve što Lady Bird želi u svom životu je biti neovisna. Kako započinje svoju zadnju godinu srednje škole i napokon postaje odrasla osoba i po zakonu, nalazi se na raskrižju sa svojom obitelji i budućnosti.


7. 'Molly's Game'


Na temelju istinite priče, Molly Bloom je uhićena nakon što su detalji o njezinim ilegalnim poker igrama procurili FBI-u. Nakon što je uhićena zbog moguće povezanosti s mafijom, Molly pokušava objasniti svojim odvjetnicima i FBI-u kako je započelo njezino organiziranje poker igara i dokazati svoju nevinost.

8. 'Wonder Woman'


Nakon što je primila poseban dar od Brucea Waynea, Diana Prince se osvrće na svoj život kada je prvi put napustila otok Themyscira kako bi zaustavila Prvi svjetski rat. Uz pomoć Stevea Trevora kreće u avanturu kako bi zaštitila svijet prije nego što za to bude prekasno.

9. 'Blockers'


Tri najbolje prijateljice sklapaju pakt da će izgubiti nevinost na maturalnoj večeri. Međutim, njihovi roditelji uskoro saznaju za taj njihov plan i pokušavaju učiniti sve što mogu da ih zaustave.

10. 'Ghostbusters'


Skupina paranormalnih znanstvenika udružila se s civilima kako bi zajedno spriječili da duhovi koji se pojavljuju diljem New Yorka unište sve što stignu.


Foto: Imdb/ YouTube

M.S.K.

Pogledajte još:

[HOROSKOP] Otkrij koja je savršena romantična komedija prema tvom znaku u zodijaku

Netflix je najavio da 'The Kissing Booth' dobiva nastavak! Evo što sve trebaš znati o njemu

Film za sve ljubiteljice One Directiona i Harryja Stylesa - fan fiction jedne djevojke dobiva ekranizaciju

zene glavni ženski likovi celebrity Filmovi showbiz film zabava heroine

Još vijesti