Slika nije pronađena
Nije dobro biti opsjednut ljepotom, ali ne možemo reći ni da nam je fizički izgled nebitan – a znaš li kada su cure najljepše?

Magazin People svake godine radi popis najljepših žena svijeta – ove godine Julia Roberts je proglašena brojem jedan na svjetskoj sceni. Znaš koliko Julia ima godina? 50! Julia je već pet puta nosila titulu najljepše – 1991. godine prvi puta, godinu nakon što je doživjela svjetsku slavu zahvaljujući ulozi u filmu 'Zgodna žena' (1990.).Uz nju, na popisu su se ove godine našle još i Reese Witherspoon (41), Viola Davis (51) i Taraji Henson (46).Istraživači s Boston University School of Medicine, analizirali su listu žena koje je People proglasio najljepšima u svojem izdanju iz 1990. s onima iz 2017. godine i izračunali su njihovu prosječnu dob u tom periodu. Došli su do zaključka da su najljepše žene one u dobi između 33. i 39. godina života! Ove godine taj je prosjek bliže 39. godini, točnije iznosi 38.9, piše Telegraph.

Iako nama 'na prvu' to možda zvuči prestaro da bi bilo istinito, pohvaljujemo ovu inicijativu jer je to dokaz da su ljudi napokon počeli prihvaćati drukčije norme i ideale ljepote. 2017. godine broj cura koje nisu bjelkinje na listi iznosi čak 40% što je znatan pomak u odnosu na 1990. kada je iznosio 24%. Postale su popularnije i miješane rase – 1990. je na popisu bila samo jedna osoba, a ove godine ih je na listi bilo čak 14!

Očito vrijedi ona poslovica da su žene kao vino – što starije, to bolje. Go girls!

Foto: Profimedia/Getty/Shutterstock

M.Z.

Pročitajte još:

Svi su ju već dobili, a ti ne? Ne brini, znanstvenici su zaključili da ćeš živjeti dulje i zdravije

Maturantica Tea najljepša je Hrvatica – zaslužila je titulu Miss Hrvatske 2017. godine

Imaju stila i vole biti u centru pažnje - stvari koje rade popularne cure

godine zene cure dob starost people najljepše julia roberts

Još vijesti