Slika nije pronađena

Podvrgavanje nekim manjim estetskim operacijama u svijetu influencera postala je u zadnje vrijeme sasvim normalna stvar. Dok neki o svojim zahvatima otvorene govore, drugi se prave kao da ništa nisu napravili.

Youtube i Instagram influenceri koji su poznati među mlađom populacijom, koju velikim dijelom čine i maloljetnici, sve se više podvrgavaju plastičnim operacijama kako bi izgledali što 'savršenije'. Svojim pratiteljima na taj način daju sliku toga kako bi i oni trebali izgledati ako žele biti 'savršeni'.

Youtuber je krcat mladima koji su se već sada počeli podvrgavati estetskim zahvatima, a većina njih je tek napunila 18 ili su koju godinu iznad 20.

Više od 250 tisuća američkih tinejdžera u prošloj je godini posjetilo ordinaciju estetskog kirurga, a neki su imali svega 13 godina. No, Lijepa Naša isto ima svoje predstavnice, piše tabloid.rtl.hr.Poznata pod nadimkom SaamoPetraa, ova 18-godišnjakinja pionirka je YouTube svijeta. Svoj kanal pokrenula je s 12 godina kada je počela objavljivati prve videe. 

Danas Petra ima gotovo 200 000 pratitelja na svojem kanalu, a na društvenim mrežama čak više od njih 300 000 i ne srami se pričati o korekciji usana. Da je promjena u njezinu slučaju, ali u slučaju kolegice joj Nike Ilčić očigledna, slaže se i poznati estetski kirurg.

'To su napisale, to se jasno vidi, a riječ je o reverzibilnom zahvatu', rekao je za tabloid.rtl.hr estetski kirurg Mladen Duduković i nastavio: 'Često se javljaju mlađi od 20 godina zbog usana što smatram opravdanim, no neke idu korak dalje - povećaju grudi i operiraju nos. Te tri su najčešće tražene operacije'.Po svjež izgled danas se dolazi u pauzi za ručak. Osim knjiga ili igračaka, djeca i mladi u Njemačkoj do sada su za Božić ili rođendane mogla dobiti i poklon-bon za operaciju nosa ili ušiju.

Poznate mlade infuencerice nisu ni pjevačice ni glumice, ali gdje god se pojave, ove mlade youtube zvijezde izazivaju histeriju. Brojni obožavatelji žude za njihovim savjetima, ali osim o makeup tutorijalima, one pričaju o ama baš svemu.

I dok njihov zlatni rudnik Instagrama, Facebooka i Youtubea ne trpi nesavršenosti i nepravilnosti, malo je reći da današnjoj mladeži ponekad uistinu ne da nije lako, već je itekako skupo pratiti korak.

Foto: Instagram/ Freepik – nensuria

M.T. / Izvor

Pogledajte još:

I influenceri su ljudi! Snimili su dokumentarac o negativnoj strani svog posla i utjecaju negativnih komentara

Prava istina o životu influencera – stanje u Hrvatskoj moglo bi vas iznenaditi

Tko je za, a tko protiv: što slavne cure misle o estetskim operacijama

estetske operacije utjecaj savršen izgled influencerice

Još vijesti