Slika nije pronađena

Kanadski pjevač snimio je pet albuma koji su zauzeli prvo mjesto na glazbenim ljestvicama. Isto tako, imao je i pet najboljih singlova, a njegova kontrola nad top ljestvicama na drugim područjima je jednako uspješna.

Otkako je prvi put stigao u Ameriku s pjesmama kao što su 'One Time', 'One Less Lonely Girl' i svojim prvim hitom 'Baby' još 2010. godine, Justin Bieber zadržao je gotovo konstantnu prisutnost  na top ljestvicama diljem cijelog svijeta. Isponova i isponova dokazuje da je nezaustavljiva sila u glazbi.


via GIPHY


Dakle, što bi ambiciozna pop zvijezda trebala učiniti nakon što je iznova i iznova osvojila vrhove glazbenih top ljestvica i prodala milijune albuma? Neki umjetnici se posvete tome da postanu poslovni moguli, neki testiraju svoje talente na drugim područjima kao što su gluma ili dizajn. Bieber je očito odlučio da želi postati najveće i najuspješnije ime, ne samo u popu, već u svakom žanru koji postoji. Premda bi moglo biti čudno to što se želi okušati u nekom drugom žanru osim u popu, morate znati da on već uspijeva u svom cilju i nema razloga vjerovati da neće nastaviti pobjeđivati i osvajati nagrade.


via GIPHY


Možete nastaviti zvati Biebera pop zvijezdom, ali ta fraza postaje sve manje primjenjiva. Umjesto toga, Justin Bieber je postao osoba za sve i brzo pokazuje svijetu da može doći do vrha i ostaviti svoj trag u svakom žanru.

Latino glazba

Bieberovo ime se u ovom trenutku može povezati s latino pjesmom br. 1 u svijetu – 'Despacito'. Ta pjesma je ujedno i jedna od najuspješnijih latino pjesama svih vremena, a nije ni blizu gotova sa svojom vladavinom. Usprkos tome što je Justinov španjolski s pravom kritiziran, njegova prisutnost u pjesmi pomogla je pogurati ju u mainstream. Sada Justin zajedno s Luis Fonsijem i Daddy Yankeejem ima zasluženo priznanje za uspješnost singla i to im nitko ne može oduzeti. On se možda nikad više neće upustiti u latino glazbu, ali važno je to što je iz prvog pokušaja osvojio tu industriju i tako promijenio povijest.


via GIPHY


R&B glazba

Iako bi neke od njegovih pop melodija mogle biti ponovno kategorizirane u R&B žanr, mnogi su zaboravili da je pjevač zapravo izdao album sporijih pjesama koje nisu osvojile top ljestvice i koje su dobile loše recenzije. Između njegovih hitova 'Believe' i 'Purpose', snimio je 'Journals' – pjesmu koja je zvučala zrelije i koja definitivno spada u R&B kategoriju. Album, koji je za Biebera zapravo bio popratni projekt, predstavio je goste poput R. Kellyja koji je pokazao mladom umjetniku kako se pišu i pjevaju pjesme.


via GIPHY


Elektronička dance glazba

Kao što je slučaj s R&B glazbom, mnogi od najvećih Bieberovih pop hitova bili bi nazvani čistim elektro ili dance hitovima da su nastali prije 10 godina. Uz njegove vlastite pjesme koje se uklapaju u taj žanr, kao što su hitovi 'Believe' i 'Beauty And A Beat', Justin je gostovao na projektima koje vode umjetnici kao što su Major Lazer, DJ Snake i nedavno David Guetta. Zapravo, jedina nagrada Grammy koju je Bieber osvojio bila je u kategoriji 'Best Dance Recording', pa bi bilo pošteno reći da je možda njegov najveći uspjeh bio upravo u tom području.


via GIPHY


Hip-Hop glazba

Kanadski slamatelj srca bavio se i hip-hop glazbom, iako nije poznat kao reper, barem ne još. Došao je do prvog mjesta glazbenih top ljestvica u mnogim zemljama prije samo nekoliko mjeseci kao gostujući pjevač u pjesmi DJ Khaleda 'I'm The One'. Njegov dio nije osobito fokusiran na hip-hop, ali teško je kategorizirati pjesmu koja također uključuje Lil Waynea, Chance The Rappera i Quava. Justin se također udružio s poznatim reperima poput Ludacrisa, Big Seana, Futurea i mnogim drugim umjetnicima te je tako spojio pop i hip-hop na način u kojem je javnost očito uživala.


Foto: YouTube Screenshot/Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Zlostavljanje ili iskaz ljubavi? Fanovi napali Hailey Bieber nakon objavljene snimke 'maženja' sa psom

OMG Novi album Justina Biebera stiže i prije nego smo očekivali?!

Hailey Bieber u intervjuu upitana kada planira imati djecu s Justinom – odgovor želiš znati!

zanimljivosti top ljestvice Justin Bieber pop glazba hip-hop r&b glazba glazba edm Latino glazba

Još vijesti