Slika nije pronađena

Influenceri su postali naši prijatelji s kojima razgovaramo i koji nas inspiriraju da više vježbamo, bolje se šminkamo i ljepše oblačimo, ali je li to sve? Moda, beauty, putovanja i fitness već godinama dominiraju društvenim mrežama, no u posljednje vrijeme pojavili su se “ekoratnici” koji nas svojim objavama potiču da postanemo bolji ljudi i brinemo se za jedini dom koji imamo – Zemlju. Ako tražite inspiraciju kako i vi možete napraviti bolje odluke za okoliš, ovi influenceri pomoći će vam u tome.

1.    Greta Thunberg @gretathunberg

Ova 16-godišnjakinja trese političku scenu planeta i jedan je od najglasnijih boraca za zaštitu okoliša. Započela je trotjedni štrajk u školi kako bi potaknula švedsku vladu da počne više raditi na sprečavanju klimatskih promjena, a njezin se štrajk proširio svijetom te se sada redovito organizira u brojnim zemljama.


2.    Debela Barbara @debela.barbara

Naša poznata Youtuberica Debela Barbara uzela je stvar u svoje ruke, naoružala se vrećama za smeće i krenula čistiti plažu. Prvo je čistila sama, no ubrzo joj se pridružilo 17 volontera koji su nakon 78 sati napunili 140 vreća smeća. I tu nije stala. Poznata kao velika zaljubljenica u prirodu i ekologiju, akcijom je htjela inspirirati i potaknuti druge da naprave isto bez obzira na to gdje se nalaze, jer uvijek postoji još jedna plaža, livada, šuma ili dvorište prepuno smeća. Što će sljedeće Barbara napraviti kako bi sačuvala prirodu, pogledajte na njezinu Instagramu.


3.    Immy Lucas @sustainably_vegan

Mlada Britanka svojim se Instagramom koristi kako bi svima pokazala da za očuvanje okoliša ne treba imati mnogo novca, nego je potrebno jednostavno početi. Immy se zalaže za zero waste koncept života nudeći savjete kao smanjiti otpad s pomoću izrade svoje kozmetike, kuhanja i recikliranja odjeće.


4.    Tolmeia Gregory @tollydollyposh

Tolmeia je svoj modni blog pokrenula sa samo 11 godina, a ove je godine on osvojio nagradu za najbolji britanski ekološki osviješteni blog. Jeste li znali da se u svijetu godišnje baci 10,5 tona odjeće, a za proizvodnju jedne pamučne majice potroši se do 2700 litara vode? Tolmeia zna i zato se bori protiv 'brze mode'. Ova osviještena modna aktivistica smatra da ne morate trošiti mnogo novca i juriti za trendovima kako biste dobro izgledali, a kako se ona svojim postupcima brine o okolišu, pogledajte na njezinu blogu i Instagramu. 


5.    Bea Johnson @zerowastehome

Mame znaju najbolje, zar ne? E, pa Bea, koju mnogi zovu i mamom zero waste pokreta, pokazat će vam kako pomoći okolišu slijedeći praktične savjete u svakodnevnom životu. Kako napraviti bronzer od kakaa i olovku za oči od prženih badema samo su neki od praktičnih savjeta koje Bea objavljuje kako bismo smanjili proizvodnju otpada kod kuće.


A kada već tražite svoje „zelene“ uzore, možete ih pronaći i na Viberu! Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo je kampanju s Rakuten Viberom, jednom od vodećih svjetskih platformi za razmjenu poruka, te su osmislili 18 besplatnih, ekskluzivnih stickera koji prikazuju simpatične superjunake Ozonka i Ozončicu. Svrha je kampanje djeci i mladima na zabavan način približiti iznimno važnu temu zaštite ozonskog sloja. Svi koji preuzmu naljepnice sa simpatičnim superjunacima postat će članovi zajednice Ozonko i Ozončica te će moći sudjelovati u zabavnim edukacijskim aktivnostima!

Preuzmite „zeleni” paket naljepnica na uređaje iOS i Android ili na računalo. Kako biste preuzeli naljepnice, unutar aplikacije Viber potrebno je odabrati opciju „Više”, nakon toga kliknuti na „Trgovina naljepnicama” i unutra potražiti naljepnice Ozonko i Ozončica. A može ih se preuzeti i OVDJE.

Foto: Instagram

PR

instagram zeleniji život influenceri

Još vijesti