1

Šiške mogu izgledati predobro pa čak i ako nemaš nikakvu spešl frizuru. No, najveći njihov problem je održavanje, pogotovo po ljeti na ovim nesnosnim vrućinama. Najgore od svega je kada se zalijepe za znojno čelo, a ti tu ne možeš ništa da ih dovedeš u red, ali postoje načini kako to spriječiti! Jedan od njih šest će definitivno završiti vaše muke sa šiškama tijekom ljeta.

Mnoge djevojke se kod šišanja predomisle i ne žele ošišati šiške zbog njihovog teškom i zamornog održavanja. To je istina jer šiškama zaista treba posvetiti vremena i pažnje kako bi dobro izgledale, a pogotovo ljeti kada nam se kosa masti češće nego inače zbog visokih temperatura i povećanog znojenja. Osim toga, šiške nam padaju u prvi plan kada nekoga pogledamo, a ne izgledaju najljepše kada su mokre i zalijepljene za čelo zbog znoja. Međutim, postoje načini kako pobijediti visoke temperature i nesmetano uživati u šiškama!

1.Sprej za zaštitu od vlage
Vlaga je definitivno najgori neprijatelj kosi, ali postoji sprej koji štiti kosu od vlage! Ljeti nema toliko vlage kao u drugim godišnjim dobima, ali je znoj na čelu taj koji predstavlja problem i čini naše šiške vlažnima. Sprej će u ovom slučaju puno pomoći jer štiti šiške, ali i ostatak kose.

2.Maramice
Maramice su must have kojeg uvijek moramo imati u torbici, pogotovo za vrijeme vrućih ljetnih dana. Nekada nemamo drugog izbora nego stalno brisati čelo papirnatim maramicama kako bismo uklonili znoj. Ova opcija može biti naporna, ali je svakako djelotvorna.3.Često održavanje i šišanje
Održavanje, tj. često pranje šiški i njihovo šišanje mogu uvelike utjecati na njihov izgled ljeti. Nekada je dovoljno oprati samo šiške kako bi one poprimile bolji oblik jer su čiste, ali ih treba i često šišati. Preporuča se da se šiške skraćuju svakih 6 tjedana kako bi uvijek imale čvrst i lijep oblik.4.Napravite im volumen
Volumen je nešto najbolje što možete napraviti ljeti da vaše šiške izgledaju top! On se može napraviti vrlo jednostavno, a to je da se šiške isfeniraju na neku deblju četku – one na taj način neće biti ravne i zalijepljene za čelo pa ni neće biti u doticaju s znojem koji se skuplja na čelu!

5.Suhi šampon
Suhi šampon nam je definitivno najbolji prijatelj tijekom cijele godine jer nas spašava u situacijama kada ne stignemo oprati kosu. Dovoljno ga je malo nanijeti na šiške, istrljati ručnikom i one će izgledati kao tek oprane, a dobit ćete i volumen bez feniranja.6.Hidratantni proizvodi i šamponi
Hidratantni šamponi i regeneratori mogu također utjecati na izgled vaših šiški – postoje takvi proizvodi koji su namijenjeni i pomažu u zatvaranju vlage. To će vam zasigurno pomoći tijekom ljetnih vrućina kako bi vam šiške izgledale bolje, a ne kao da su zalijepljene na vaše čelo.

Pogledajte još:

Kakve šiške odgovaraju obliku i crtama tvojeg lica? Za svaki oblik lica najbolji je jedan model šiški

Uvijek se čine kao dobra ideja – ali onda požalimo! 6 stvari koje trebaš uzeti u obzir prije nego odrežeš šiške

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

šiške ljetikosaodržavanje frizure ljeti

36.232
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!