Slika nije pronađena

Kupanje navečer ima puno više pozitivnih strana od kupanja ujutro! Svatko od nas ima različite navike, neki ne mogu započeti dan bez jutarnjeg kupanja, dok drugi ne mogu zamisliti odlazak na spavanje bez večernjeg tuširanja. No, ipak oni koji se odluče okupati prije spavanja su u boljoj poziciji od ranoranilaca.

Večernje kupanje prije spavanja ima više pozitivnih strana u odnosu na jutarnje tuširanje. Neki koji se vole kupati ujutro bi trebali promijeniti tu naviku zbog benefita koje večernje kupanje pruža! Neki od njih se možda čine bezazleni, poput problema s alergijama, ali zaista mogu biti povezani s time hoćemo li se okupati ujutro ili navečer, prenosi Bright Side.

1.Brži san

Kupanje navečer vam može pomoći da brže zaspite! Kada se navečer okupate, to će opustiti vaše tijelo i um. Postoji mogućnost da zaspite i do 10 minuta prije ako se kupanje obavili sat i pola prije odlaska u krevet. Razlog tome je da topla voda smanjuje tjelesnu temperaturu što tijelu daje signale da je vrijeme odlaska na spavanje!


2.Bolje je za kožu

Ako želite spriječiti akne i bubuljice, trebali biste se kupati navečer. Naša kosa sakuplja bakterije tijekom cijelog dana koje se onda prenose na jastuk kada legnemo u krevet. Na taj način nam bakterije dospiju i na lice i zbog toga se ujutro probudimo s prištićima ili upaljenim aknama po cijelom licu.

 
3.Ublažuju se alergije

Večernje kupanje može pomoći onima koji se bore sa sezonskim alergijama. Tijekom dana, posebno vani, razni alergeni se mogu zalijepiti na naše tijelo, odjeću, lice i ući u nos. Kupanjem navečer možemo sve te alergene isprati sa sebe tako da se ne borimo s alergijskim simptomima po noći dok spavamo. Osim toga, ako se okupamo prije spavanja, te alergene nećemo prenijeti i u naš krevet tako da nemamo problema i narednih dana.

4.Kosa će biti zdravija

Kosa će biti zdravija ako ju operemo navečer. Razlog tome je da ćemo imati više vremena da ju posušimo na prirodan način, umjesto da ju sušimo sušilom za kosu. Prirodnim sušenjem će kosa biti sjajnija i s manje ispucanih vrhova, a preko noći ima idealno vrijeme da se osuši do jutra.

5.Pomaže u borbi protiv znojenja

Kupanje navečer ima veći učinak kod sprječavanja znojenja, nego kupanje ujutro. Navečer ćemo isprati sav znoj i miris sa sebe tako da se ni po noći ne možemo oznojiti, a ujutro se budimo svježi i mirišljavi! Dok kupanjem ujutro postoji mogućnost da se oznojimo nakon nešto više od sat vremena tako da koža ne ostaje dugo svježa.

6.Sprječavaju se grčevi u mišićima

Grčevi u mišićima se sprječavaju toplim tuširanjem. Oni su mogući nakon napornog dana ili dugotrajnog stajanja na nogama, a mišići se opuštaju pod toplom vodom. U tom slučaju bi također bilo bolje kupanje navečer jer preko noći neće biti problema s grčevima u mišićima.

Pogledajte još:

Nakon koliko minuta je pravo vrijeme za izaći iz tuša? Tuširanje dulje od ovog šteti koži i kosi

Zbogom vlažne maramice, sapuni i gelovi za tuširanje! Otkrij kako se pravilno oprati *tamo dolje*

Gelovi za tuširanje koje apsolutno obožavamo – uz njih ljeto počinje odmah i traje zauvijek

Kupanje idealno vrijeme savjeti večernje tuširanje

Još vijesti