3

Najradije bi si napravili kupku i ležali u  kadi barem sat vremena, pogotovo sada kada je došao hladniji dio godine. Ili pustili da nas zagrijava vruća voda koja teće iz tuša. Ali to ne bi smjeli raditi.

Tuširanje na kraju napornog dana može biti baš ono što nam treba da se malo relaksiramo, ugrijemo i spremimo za spavanje. Nekima će to biti i jutarnji ritual kojim će se razbuditi. No, u koje se god doba dana tuširali, to ne bi trebalo trajati predugo. Stručnjaci tvrde kako je idealno da tuširanje ne traje dulje od 15 minuta, a imaju i dobre razloge zašto je to tako. S obzirom da se većina tušira s (pre)toplom vodom, sve dulje od toga može početi negativno utjecati na tvoju kožu, kosu i nokte. Najbolje je to obaviti u razmaku od 5 do 15 minuta.

Isto tako, naglašavaju i da tuširanje po nekoliko puta dnevno također nije preporučljivo. Iznimka jesu situacije kada se vratiš iz teretane ili ako je bilo koja druga situacija kada je to potrebno, ali ne bi ti trebala postati navika svaki se dan tuširati po dva ili više puta. Dugi tuševi, kao i prečesto tuširanje, mogu imati negativni utjecaj na tvoju kožu u smislu da će ju isušiti i skinuti previše prirodnih ulja s nje. Zbog toga ti koža može početi pucati, ljuštiti se, perutati, a isto olakšava i mikrobima da uđu u tvoje tijelo.

Jedan od načina kako smanjiti negativne učinke predugog tuširanja je da ne koristiš pretoplu vodu, već što hladniju možeš. Ona neće toliko napraviti štete tvojoj koži i kosi, ali nemoj ni u tom slučaju pretjerati. Kada ti se koža postane smežurana to je siguran znak da je vrijeme za izaći iz tuša ili kade.

Foto: Pexels - Armin Rimoldi

Pogledajte još:

Greške u njezi kože koje radiš, a ni ne znaš da su greške! Rade štetu koži i potiču pojavu prištića

Korisni savjeti: Njen video kako obrijati intimno područje pogledalo je u par dana preko 7 milijuna ljudi

Od laka za kosu do limuna: 8 stvari koje NIKADA ne bi smjela stavljati na svoje lice

tuširanjeduljina tuširanja15 minutašteti koži

36.506
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!