Slika nije pronađena

Toliko smo cijelo vrijeme uz mobitel da to niti ne primijetimo, a najviše vremena provodimo baš na društvenim mrežama. Za nekoga je ovisnost skrolanje Instagramom i stalno čekiranje ima li čega novoga, za drugog je to TikTok, a za trećeg provjeravanje Facebooka.

Kako bi bilo da se ovo ljeto barem na tjedan ili dva makneš sa svih društvenih mreža? Ovako u teoriji ne zvuči tako teško, ali kada prođe nekoliko sati, htjet ćeš provjeriti što ima novog, što ti radi frendica, a što Shawn Mendes. Onda nećeš znati što bi radila, pa ćeš htjeti otvoriti TikTok ili baciti oko na Fejs dok čekaš frendicu za kavu na koju opet kasni. Tek ćeš tada shvatiti koliko stvarno vremena provodiš na njima. Ako nisi u ovoj skupini, onda ti svaka čast! Većina ipak provodi na društvenim mrežama puno više vremena nego što bi trebala i baš zato dobro dođe social media detoks. Imamo 5 dobrih razloga zašto bi i ti trebala probati ovo tijekom ljeta.


1.Pronaći ćeš druge, zanimljivije, stvari za raditi koje inače ne bi

Uzeti mobitel i skrolati po društvenim mrežama je najjednostavniji način za ubiti vrijeme, ali činjenica je i da je najbezvezniji. Ima toliko toga što možeš raditi u slobodno vrijeme! Samo razmisli i pogledaj oko sebe. Možeš pročitati knjigu, otići u šetnju, nazvati frendicu, igrati se sa psom, voziti na biciklu, pomoći mami u kuhinji i oprati suđe, preurediti sobu, složiti ormar, vježbati, riješiti križaljku, pogledati film ili samo ljenčariti ispod klime – ima toliko opcija, i sve su bolje od skrolanja. Možda sasvim slučajno tako nađeš i novi hobi!

2.Više ćeš se družiti s ljudima – UŽIVO

Dopisivanje na Insta nije druženje. Umjesto da satima pričaš s nekim u inboxu, zašto tu osobu ne pozvati na druženje uživo, ionako očito imate vremena. Tijekom dana možda nije idealno za ići nigdje jer su krenule nepodnošljive vrućine, ali predvečer se već da disati. Čak i preko dana možete otići na kupanje. Druženje uživo je toliko bolje od dopisivanja, a sada preko ljeta kada nema škole i svi imaju više vremena, idealno je vrijeme za provoditi što više vremena s ekipom.

3.Popravit će ti se raspored spavanja i bit ćeš odmornija

Već je svima dobro poznato nije pametno prije spavanja biti na mobitelu jer ćemo tako teže zaspati i ne se baš dobro naspavati, ali najčešće si ne možemo pomoći i prije spavanja u krevetu visimo na mobu. Ako makneš društvene mreže iz svog života na neko vrijeme, dobre su šanse i da će ti se popraviti raspored spavanja. A kada ti se popravi raspored spavanja i osjećat ćeš se bolje.

4.Manje ćeš se zabrinjavati oko toga kako izgledaš i kako ti život izgleda

Kada cijelo vrijeme gledamo zgodne ljude i njihove savršene živote koje nam serviraju na svojim Insta profilima postanemo nezadovoljniji onime kako mi izgledamo i kako živimo. Iako znaš da ti nije loše i da si sretna, kada vidiš kako luksuzno živi netko drugi tko ima isto godina koliko i ti, to može utjecati na tebe i više nego što si svjesna. Ako to nećeš svaki dan gledati, nećeš se oko toga zabrinjavati i bit ćeš sretnija i zadovoljnija svojim životom. Osim toga, zato što nema objavljivanja, nećeš se niti osjećati kao da moraš izgledati kao top model kada ideš samo na kavu s BFF.

5.Nećeš se osjećati usamljeno čak i kada nema nikoga za druženje

Još jedan osjeća koji u nama bude društvene mreže je usamljenost. Dok gledaš kako se drugi druže, a ti si sama doma u krevetu i gledaš već 10. epizodu serije za redom, nećeš se osjećati baš najbolje. Trebamo naučiti provoditi vrijeme sami sa sobom, jer to nije najgora stvar na svijetu, dapače, kako ćeš biti starija, to ćeš sve više vremena provoditi u vlastitom društvu. Treba redovito uzeti vrijeme za sebe i svoje interese, odmoriti se, napraviti nešto lijepo za sebe, a nekada i ništa ne raditi.

Pogledajte još:

Kada ne znaš što raditi za vikend i umireš od dosade: Isprobaj neku od ovih 7 aktivnosti

Ne dopustite da vam ljeto bude dosadno – isprobajte ovih 10 superzabavnih aktivnosti

Ovo ljeto umjesto da se družiš sa svojim mobom i ne radiš ništa - isprobaj neku od ovih zabavnih aktivnosti

pauza odmor od društvenih mreža društvene mreže

Još vijesti