Slika nije pronađena

Sumnjaš da ti netko laže, ali nemaš dokaz? Uz ovih 10 očitih znakova odmah ćeš znati prepoznati laže li ti netko ili je ipak potpuno iskren.


'U laži su kratke noge' - ova izreka u potpunosti je točna i uvijek se sazna kada ti netko laže. Ipak, što bi napravila kad bismo ti rekli da lažljivca možeš prepoznati čim ga vidiš? Da, dobro si pročitala.

via GIPHY


Postoji nekoliko promjena ponašanja koji će odmah odati da je ispred tebe najobičniji lažljivac.

1. Promjena u glasu
Osobu koja laže prepoznat ćeš po načinu na koji govori, a posebno po promjenama u glasu. Lažljivac će vjerojatno pokušavati mijenjati glas, ali potpuno nesvjesno kako bi prikrio krivnju. Obratiš li pažnju na njegov govor, odmah ćeš znati laže li ili ipak govori istinu.

2. Ne gleda te u oči
Laljivac jako rijetko gleda u oči onoga kome laže, iako neki 'profesionalci' mogu i to. Vjeruje se da će ljudi koji lažu često pogledavati u lijevu stranu, kao da se pokušavaju sjetiti svoje 'izmišljene' priče.

via GIPHY



3. Zamuckuje kad priča
Onaj koji laže često će zamuckivati i raditi određene stanke u govoru. Zašto? Pa, zato jer je vrlo nesiguran i boji se da ne kaže nešto što ne bi smio.

4. Previše je miran i staložen
Onaj lažljivac koji zna ove trikove, a posebno za promjene u govoru tijela, pokušavat će biti što mirniji. To ti također može biti sumnjivo jer će se itekako vidjeti da nije nimalo opušten.

5. Stalno mijenja poziciju tijela
Vrti se na mjestu, non stop okreće glavu ili pogledava u stranu?! To je odmah sumnjivo i možeš slobodno biti vrlo sigurna da je u pitanju još jedna laž u nizu.

via GIPHY



6. Diše ubrzano
Kad je netko nervozan, to se skoro uvijek očituje na njegovom disanju. Način na koji diše otkrit će ti pravog lažljivca, a disanje je gotovo uvijek ubrzano.

7. Mijenja priče i često zaboravlja svoje laži
Jučer ti je rekao jedno, a danas nešto sasvim drugo? Ovo je problem 'neiskusnih' lažljivaca - često se i sami izgube u vlastitim lažima. Prejadno.

via GIPHY



8. Naglo promijeni raspoloženje kad govori o nečemu
Sve je okej, on je sretan i pričate o najnormalnijim stvarima. Odjednom ga pitaš nešto što mu se ne sviđa, a on totalno poludi?! Pa valjda ti je jasno da je sumnjiv.

9. Instinktivno pokriva usta ili oči
Kako bi prikrio svoje laži i činjenicu da mu pogled zbog laganja bježi kamo ne bi smio, lažljivac će nesvjesno početi pokrivati usta i/ili oči.

10. Stalno ponavlja jedno te isto
Često se zna dogoditi da osoba koja laže svako malo ponavlja riječi ili rečenice. Kao da i sam sebe nastoji uvjeriti u svoje laži koje mu, očito, baš i nisu dobro osmišljene.

via GIPHY



Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

OMG! Ovo su laži koje dečki najčešće govore na prvom spoju

BFF ili ipak ne?! 10 znakova po kojima ćeš odmah prepoznati lažnu prijateljicu

Haha! 10 laži koje si barem jednom rekla svojim starcima

laž prijateljstvo savjeti

Još vijesti