Ogovaranje

Nitko ne simpatizira osobe koje stalno moraju biti u centru pažnje. Ako je jedna od njih tvoja prijateljica do koje ti je stalno, onda ti sigurno nije lako jer ju ne želiš povrijediti ako joj direktno kažeš.

Svi mi volimo svoje najbolje prijateljice, ali je normalno da ti nešto kod nje smeta. No, ako je tvoja frendica jedna od onih koja obožava biti u centru pažnje i sve radi da u njemu i bude, tada je to već problem. Ukoliko se ti možeš nositi s tim – super, a ako ne možeš, onda bi trebala poduzeti neke stvari da se taj problem riješi. Pogotovo ako ne znaš kako joj dati do znanja, a da ne bude predirektno.

1.Nemoj ignorirati problem ako ti jako smeta
Ignoriranje je možda najgore što u toj situaciji možeš napraviti. Problem se nikada ne bi trebao ignorirati, a ako ti je prava prijateljica, shvatit će pa će se možda pokušati promijeniti.

via GIPHY

2.Pokušaj joj kroz razgovor dati do znanja da ti to smeta
Ako ti je neugodno, ne moraš joj direktno reći što ti smeta da ne bi došlo do svađe između vas dvije. Pokušaj joj kroz razgovor, pogotovo ako pričate o nekim ozbiljnijim temama, ukazati na to što tebi smeta i što bi voljela da se promijeni – tako će možda shvatiti.

3.Ako ti počne jako smetati, udalji se na nekoliko dana
Jedna od mogućnosti je da se udaljiš na nekoliko dana ako joj nemaš hrabrosti reći sama od sebe. S vremenom će ona sigurno shvatiti da se udaljavaš, pa će te onda vjerojatno i pitati zašto se to događa. Tada ti je idealna prilika da budeš potpuno iskrena i kažeš ono što ti smeta, ali bez svađa i prepirki.

via GIPHY

Prijateljice u šetnji Misliš da ste frendice, ali: 5 znakova da te tvoja 'prijateljica' ne doživljava kao prijateljicu

4.Promatraj reagiraju li i drugi u ekipi na njezino ponašanje
Ako imate neku zajedničku ekipu ili zajedničke prijatelje s kojim se družite, pokušaj pratiti njihove reakcije kada je ona traži pažnju od drugih. Pod time ne mislimo da ju ogovaraš, već da samo popratiš kako ostatak ekipe reagira na to u smislu da li joj i oni onda pružaju tu pažnju koju traži ili ipak ju na neki način ignoriraju.

5.Nemoj prihvaćati sve njezine zahtjeve i želje
Kada je ona u elementu da traži pažnju, pa samim tim sigurno ima neke želje i zahtjeve na koje je tjera, nemoj ih sve prihvaćati. Jer upravo neke od tih stvari želi napraviti samo zbog pažnje, ali joj ti to nemoj dopustiti već joj objasni da se tebi u tom trenutku to ne da.

via GIPHY

6.Pokušaj i ti početi tražiti pažnju na isti način pa ćeš vidjeti reakciju
Iako to možda nije tvoj đir, pokušaj se i ti barem malo ponašati na isti način kao ona. Ne zato da i ti postaneš takva, već da ona primijeti tvoje drugačije ponašanje. Sigurno će reagirati na neki način, a ako joj se ne usudiš reći direktno, onda ti je ovo odlična prilika jer će te sigurno pitati što se promijenilo s tvojim ponašanjem.

Slika nije pronađena Prava prijateljica ti ove rečenice nikada ne bi smjela reći

Slika nije pronađena Zašto se tvoja prijateljica ponaša čudno? Znakovi koji pokazuju da je možda ljubomorna na tebe

savjeti prijateljstvo frendica u centru pažnje Prijateljica problem

Još vijesti