Slika nije pronađena

Pravi problem je što mnogi od nas ne žele priznati da osobi koju cijenimo i kojoj vjerujemo možda zapravo uopće nije stalo do nas.


Ako mislite da vaš prijatelj možda i nije prijatelj, onda procijenite na osnovu ovih znakova:

1. Bit će po njihovom ili nikako drugačije!

Ovo je jedno od najvećih upozorenja i jedan od najlakših za uočiti lažnog prijatelja. Fleksibilnost je ključna u svakom odnosu, stoga je važno da vaše prijateljstvo bude puno kompromisa. Ako je vaš BFF potpuno nefleksibilan, onda nešto nije u redu. To bi mogao biti simptom njihove osobnosti, a i moglo bi biti nešto puno dublje. Prvi korak da to riješite bio bi prići svom prijatelju i suočiti se s njim na lijep način vezano uz taj problem. Ako pristane pokušati i poboljšati se, tada mu dajte šansu, ali ako odbije vidjeti pogrešku, možda je vrijeme da se razdvojite.


via GIPHY


2. Ismijavaju vas i sve što volite!

Užasno je kad netko ismijava stvari koje volite, ali posebno jako boli kada bi osoba koja to radi trebala biti vaš prijatelj. Važno je imati strasti u životu, a jednako je važno imati ljude oko sebe koji podržavaju te vaše strasti. Dakle, ako imate 'prijatelja' koji ne radi ništa osim što se ruga stvarima u kojima vi uživate, ponovno razmislite o svom prijateljstvu.

3. Razgovaraju s vama samo kad im to odgovara!

Ovo je ogroman simptom lažnog prijateljstva. Pratite kada vaš prijatelj razgovara s vama i o kome vam priča. Ako vam se obrati samo kad mu treba nešto - vožnja, novac, veza - to je znak da taj netko nije sjajan prijatelj. Također, razgovara li s vama samo kad ste sami s njim? Ako vas ignorira kad ste s drugima, nemojte to trpjeti!


via GIPHY


4. Vama pričaju sve o svima!

Postoji izreka koja kaže: Ako to rade s vama, oni će to raditi i vama. To definitivno može biti slučaj kada je riječ o identificiranju lažnih prijatelja. Ako vaš *prijatelj* loše govori o ljudima za koje tvrdi da su mu bliski, budite malo sumnjičavi. Mogao bi isto raditi i vama.

5. Oni te ismijavaju!

Šaliti se jedan s drugim je jedna stvar, ali šaliti se na vaš račun je druga. Nije važno jeste li sami ili s grupom prijatelja - ako vas ismijavaju to nije u redu. Prijatelji ne vrijeđaju prijatelje. Ne bi im se svidjelo ako bi vi to njima radili pa ne bi ni oni ti trebali raditi tebi - to je toliko jednostavno.


via GIPHY


6. Nisu sretni zbog tebe kad se u tvom životu dogode dobre stvari!

Jad i ljubomora vole društvo tako da možete imati posla s lažnim prijateljem ako vam ne pruža podršku kada ostvarujete ciljeve. Kad se čini da se stvari u vašem životu slažu i sve ide kako treba, prijatelj bi trebao biti sretan zbog vas! Ne bi vas trebao kriviti ili tjerati da umanjujete svoja postignuća.

Foto: Giphy/ Pexels

M.S.K.

Pogledajte još:

Želiš ju detaljno upoznati i zabaviti se? Ova pitanja trebaš postaviti svojoj BFF ako već nisi

Jedanaest je znakova upozorenja da je tvoja BFF zapravo tvoja neprijateljica br.1 – budi pažljiva!

Što čini tvoju frendicu tvojom BFF? Ovo je 9 razloga zašto je baš ona tvoja srodna duša

znakovi lažan prijatelj laž neprijatelj prijateljstvo savjeti

Još vijesti