Slika nije pronađena

Uz kamere na mobitelima ne možemo se više lijepo obući, našminkati i urediti frizuru za one trenutke kad nas fotografiraju - fotku može okinuti bilo tko s kim smo u društvu, a jednako tako može je staviti na društvene medije.

>> Zabrinjavajuće: Zanima vas što sve Google zna o vama? Provjerite

Kako se ne biste crvenili kada neke fotke, za koje najradije ne bismo da su snimljene, osvanu na društvenim mrežama, 24 sata nudi nekoliko trikova kako bolje ispasti na fotografijama (a dobro dođu i za bolje selfieje):


1. Nagni se

Fotografi uvijek savjetuju da se kod poziranja savije sve što se može saviti. Dakle, umjesto da se okreneš ravno prema kameri, napravi mali nagib tijelom - tako izgledaš vitkije. Isto vrijedi i za ruke, glavu...- umjesto da ih držiš ravno, lagano ih savij odnosno nagni.


2. Protresi kosu

Ako nemaš vremena provjeravati ili popravljati frizuru, lagano prođi rukama kroz kosu ili je protresi.

3. Nosi rumenilo

Oni koji se šminkaju znaju kako rumenilo ima čaroban efekt na lice te mu daje zdraviji izgled. Za one koji se ne šminkaju - ako želite koristiti samo jedan proizvod, neka to bude rumenilo.


4. Digni bradu

Uz malo nagnutu glavu, još jedan trik koji fotografi uvijek govore. Uz spuštenu bradu imaš više šanse da ispadneš kao da imaš podbradak dok podignuta brada izdužuje lice.

5. Skreni pozornost

Ako baš nikako nije tvoj dan, skreni pozornost s lica ili frizure, osvrni se oko sebe i pronađi predmet kojim bi mogla skrenuti pozornost sa sebe. Zabaci kosu iza glave, neki zanimljiv predmet prisloni uz lice i svi će gledati u njega, a ne u tebe!

Foto: Instagram
Izvor: 24sata
I.N.

Provjeri još...

>> Zabrinjavajuće: Zanima vas što sve Google zna o vama? Provjerite

>> 5 razloga zašto će vas brisanje Facebook profila učiniti sretnijom osobom

trikovi fotografije fotkanje

Još vijesti