Slika nije pronađena

Fejs koristimo svaki dan, a na njemu obično objavljujemo fotke, videe, statuse, komentiramo prijateljima i pričamo s njima preko inboxa, ali ova društvena mreža ima puno više opcija koje su totalno zabavne.

Za te opcije većina ljudi uopće ne zna, a one mogu ponuditi puno bolji doživljaj fejsa kao društvene mreže. Osim aktivnosti lajkanja, vrijeme je da vidite što se još ondje može raditi, a ovo slobodno možemo nazvati skrivenim trikovima Facebooka:

Moguće je slanje videa kao rođendanske čestitke

Kada želimo prijatelju na fejsu poslati nešto više od običnog `sretan rođendan` u inbox ili na zid, izabrat ćemo jedan od šest filtera s temom rođendana pa poslati video od 15 sekundi. Sve što treba napraviti jest otići na zid osobe kojoj želimo čestitati, pritisnuti ono što bi inače kada netko ima rođendan, a zatim će se pojaviti plavi balončić s koji kaže `Record a birthday video`, a sve što treba je pritisnuti.Postoji opcija spremanja članaka koje želimo pročitati kasnije

Ponekad se nađemo u situacijama kada naiđemo na zanimljiv članak na fejsu, ali ga ne stignemo pročitati jer smo u žurbi pa to želimo učiniti kasnije. Facebook se dosjetio opcije i za to, a članak se za kasnije sprema tako da se klikne na članak pa na opciju `Save For Later`. Kako bismo ga kasnije pročitali trebamo kliknuti na `Favourites` u tabu i ići na `Saved`. Ako se koristimo aplikacijom tada ćemo kliknuti `More` i nakon toga `Saved`.


Dosadu je moguće kratiti igranjem šaha

Kada nam je dosadno samo pisati s nekim u inboxu možemo s tom osobom igrati šah. Treba samo utipkati riječ `fbchess` u Messenger i pojavit će se šahovska ploča.


Tu je i košarka

Ako netko želi igrati košarku, odnosno zabijati koševe, a mrsko mu je izaći van pa uistinu igrati, to može učiniti na fejsu. Ono što treba napraviti jest poslati prijatelju u inbox emoji košarkaške lopte i kliknuti na nju pa se tada na ekranu pojavi interaktivna igra.


Budući da svijet pere nogometna manija moguće je igrati i nogomet

Čini se kako je Facebook pun tajnih igrica pa se tako tu našao i nogomet. Kako bismo započeli igru treba napraviti istu stvar kao s igrom košarke, samo što treba poslati emoji nogometne lopte pa neka igre započnu.


Moguće se odlogirati bez pritiskanja opcije `Log Out`

Svi smo doživjeli situaciju da se na fejs prijavljujemo s prijateljevog laptopa ili sa školskog računala, a najveća nam je noćna mora da se uopće nismo odlogirali nakon korištenja. No, zbog toga ne treba strahovati jer postoji i opcija za to. Ono što treba napraviti je: kliknuti na `Settings` - `Security` - Where You`re Logged In. Nakon toga treba pronaći opciju za stranicu na kojoj ne želimo biti ulogirani pa kliknuti `End Activity`.

fejs trikovi na fejsu facebook

Još vijesti