Slika nije pronađena

Organiziranost mnogima nije jača strana, a bez nje smo često pogubljeni. Ako vaša soba koju ste tek pospremali nakon tri dana opet izgleda neuredno- vrijeme je da se riješite određenih stvari.

Nekada imamo previše stvari; previše je stvari u ormaru, u ladicama, na polici, ispod kreveta i na drugim mjestima. Uvijek si govorimo `sutra ću to srediti` ili `preko vikenda ću to srediti`, a u većini slučajeva to se nikada ne dogodi.

Na sreću, neke stvari možemo i trebamo baciti! Iako nam se nekada teško pomiriti s tim da nam ipak hrpa papira od prije tri godine na radnom stolu ne treba, vrijeme je da ih se riješimo.

Evo kojih stvari se trebaš pod hitno riješiti:

Odjeća koju ne nosiš

Zavaravamo se kada mislimo `ma tu majicu ću sigurno opet nekada nositi` jer se to nikada neće dogoditi. Prođi svojim ormarom i dobro pogledaj što ti uistinu treba. Ako nešto nisi nosila već dvije godine to bi trebala baciti ili donirati. Možda će ti biti teško odvojiti se od izlizane trenirke koju ne nosiš, ali zapamti- vrijeme liječi sve, brzo ćeš na nju zaboraviti.Knjige

Sigurno imaš knjige koje doslovno trunu u tvojoj sobi, a i sama znaš da ih više ili nećeš čitati ili ih uopće nećeš pročitati. Prođi po svakoj knjizi zasebno i kada pomisliš da određenu od njih nećeš pročitati- odvoji ju i doniraj! Sigurno se neće naći samo jedna knjiga, nego njih barem deset. Ubuduće bi trebala posuđivati iz knjižnice, a ne kupovati silne knjige koje nećeš pročitati.


Školski papiri i pribor

Imaš li negdje u ladici pitanja za ispit iz biologije iz šestog razreda? Ako je odgovor da, vrijeme je da prođeš svim ladicama i policama i pobacaš takve i slične papire i bilježnice. To su samo stvari koje se nagomilavaju i zauzimaju prostor.


Stara šminka i kozmetika

Moguće je da u nekoj ladici ili u torbici za šminku pronađeš sjajilo staro četiri godine koje nisi koristila jednako dugo. Ako se pitaš što trebaš napraviti sa starom šminkom, odgovor je tu- baci je bez razmišljanja! Većinu kozmetičkih proizvoda nije dobro koristiti nakon godine dana i jako je važno paziti na rok trajanja kozmetike.


Pokloni koji ti nikada neće koristiti

Nakon blagdana ili rođendana soba nam je uglavnom ispunjena poklonima. Ako se radi o svemu što će ti koristiti i što ćeš upotrebljavati- odlično, ali ako nije tako...riješi ih se. U slučaju da znaš da nećeš nositi šal kojeg ti je kupila teta za Božić bilo bi poštenije vratiti šal u trgovinu, a teti napisati zahvalu jer i ona će se tako osjećati bolje.


Riješi se svega što te ne veseli

Marie Kondo, stručnjakinja za `nepotrebne stvari` kaže kako se treba riješiti svega što nas ne veseli. Ovdje se ne radi samo o materijalnim stvarima- očisti stare aplikacije kojima se ne služiš, promisli o ljudima u svom životu i riješi se onih koji te uopće ne čine sretnima.

stvari stvari kojih se trebaš riješiti ?

Još vijesti