Slika nije pronađena

Grudnjake znamo tretirati kao svaki drugi odjevni predmet što nije nikako dobro jer ga na takav način možemo upropastiti.

S grudnjacima nekada postupamo totalno krivo, a da toga nismo ni svjesni. Pitamo se je li moguće da je teško rukovati nečime što nosimo svaki dan, a odgovor je: da.

Dosta je stvari koje ne znamo o grudnjacima te zato s njima postupamo onako kako ne bi trebali pa je vrijeme da saznate što radimo krivo:

Nosiš samo unaprijed oblikovane grudnjake

Logika kod nekih cura kaže da će im ovakav model grudnjaka grudi učiniti vizualno većima, a to nije baš tako. Zapravo, drugi grudnjaci mogu biti bolji za iluziju većih grudi jer prate oblik naših grudi. Važan je oblik naših grudi i prati li ih grudnjak, a ne košarice koje su već unaprijed oblikovane.

Nosiš isti grudnjak dva dana zaredom

Elastičnost u grudnjaku kao da je mišić, a ako isti grudnjak nosimo dva dana zaredom tada možemo postati više osjetljivi. Grudnjaku treba barem jedan dan da se vrati u svoje `normalno stanje` kako bi poslužio svojoj svrsi. Grudnjak nije poput traperica da se može nositi više uzastopnih dana jer je elastičnost važna i on mora `odmoriti` kako bi se elastičnost vratila.


Pereš ga toplom vodom

Grudnjake treba prati u hladnoj vodi, a još bolje bi ga bilo oprati dok je u vrećici za donje rublje ili grudnjake. Topla voda će upropastiti elastičnost dok hladna voda vraća elastičnost na mjesto. Pranje grudnjaka u toploj vodi može riješiti bakterije i slične stvari, ali ako želimo produžiti život grudnjaka prat ćemo ga hladnom vodom.

Nosiš isti grudnjak za sve prilike

Svaka cura ima omiljeni grudnjak, ali ako se čipka vidi kroz majicu to nije nikako dobro. Nositi push-up grudnjak ispod dolce vite ili sportski grudnjak ispod svake odjeće nije dobro. Više štete nego koristi donijet će nam nošenje pogrešnog grudnjaka ispod pogrešne odjeće.


Ne pereš ih dovoljno

Svi smo krivi za to što ne peremo češće svoje grudnjake, a trebali bi ih prati nakon četvrtog nošenja. Grudnjaci se nalaze jako blizu našoj koži, a opet peremo ih rjeđe nego majicu. Svaki tjedan trebalo bi prati grudnjake jer nepranje može dovesti do širenja bakterija od kojih mogu nastati prištići i upaljena koža.

Ne nosiš grudnjak koji ti dobro pristaje

Svaka cura bi trebala otići kod stručnjaka u trgovinu koji će nam reći koji nam točno grudnjak pristaje. Bitno je nositi grudnjak koji na odgovara jer će pravi grudnjak promijeniti naš kompletan izgled. Najbolje bi bilo pronaći omiljeni brand i veličinu grudnjaka te se toga držati. Osim toga, jednom kada znamo svoju pravu veličinu grudnjaka život je lakši.


Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Vrijeme je za istinu: mitovi o grudnjacima u koje vjerujemo

Kratka povijest grudnjaka - kako su se mijenjali?

Trikovi koji pale: odaberi najbolji grudnjak za malene grudi

Grudnjak grudnjaci grudi

Još vijesti