Slika nije pronađena

Kada je riječ o prvim poljupcima, simpatijama, dejtovima i seksu, dečke, baš kao i djevojke, muči hrpa stvari i neracionalnih strahova.

Ako uzmemo u obzir neiskustvo i pritisak okoline, možemo li ih kriviti? Djevojke međusobno više pričaju o tim stvarima pa katkad zaboravimo da su i dečki u sličnim problemima. Ovo su stvari kojih se i pripadnici jačeg spola boje – iako možda ne biste rekli:


*Prvog zagrljaja

Znaš onaj trenutak kada ste na prvom dejtu, a on u jednom trenutku prebaci ruku preko tvog ramena – super osjećaj, zar ne? Iako si ti možda u sedmom nebu, dečkima je zapravo dosta teško izvesti taj 'pokret'. Ako uzmemo u obzir da nam je katkad teško prozboriti sa simpom, mislim da kužimo koliko je teško zagrliti ju.


*Poziva na dejt

U većini slučajeva ipak dečki rade 'prvi korak', a ako se stavite u njihovu poziciju, shvatit ćete koliko je neizvjesna. Hoće li druga osoba pristati, otkantati ih i gaji li uopće simpatiju prema njemu? Više scenarija je moguće, a nije svaki ugodan.


*Ignoriranja poruka

Mislila si da je samo tebi muka kada ti simpa ne odgovara na poruku? Bez brige, i dečki imaju noćne more zbog toga! Jesu li učinili nešto krivo? Jesu li napisali glupost? Možda su trebali pričekati sa slanjem poruke? Sve nas muče ista pitanja.


*Prvog poljupca

Prva prava pusa dovoljno je strašna, a ako se od tebe očekuje da pokreneš cijelu situaciju, ovo može biti pravi horor. Ponekad se cure odvaže pa započnu igru, ali u većini slučajeva to se i dalje očekuje od muškog roda.*Seksa

Prvi seks jednako je strašan iz muške i ženske perspektive, ali neki dečki snažno osjećaju pritisak da moraju 'zadovoljiti djevojku'. Ako do tada nisu imali iskustva u krevetu, shvaćamo njihov strah i zabrinutost da neće opravdati očekivanja. Srećom, djevojke su uvijek pune razumijevanja.*Dojma koji će ostaviti

Baš kao što su cure pod pritiskom medija i okoline koja im nameće nerealne kriterije ljepote, od pripadnika muškog roda očekuje su da budu muževni, sposobni, hrabri i po mogućnosti lijepo izdefinirani. Možda ne biste rekli, ali mnogi dečki boje se da će biti smatrani slabićima, 'premekanima' ili čak 'feminiziranima'.


Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Ne beri brigu: stvari oko kojih se cure 'šize', a dečki ih ne primjećuju

Sms ljubav: što dečki misle kada čekaju odgovor na poruku

Samo izaberi: dečki koji su stvoreni za tvoj tip osobnosti

strahovi Dečki

Još vijesti