Slika nije pronađena

Iako se mnogo govorilo o štetnosti sprejeva (aerosola) koji uništavaju ozonski omotač Zemlje, popularnost dezića ne jenjava. Iako se na tržištu nude i alternative poput dezića na pumpicu (koji djeluju bez aerosola), roll-on dezići, dezodorirajuće maramice i stickovi, ljudi se i dalje 'šprickaju'.

Ako si i ti osoba koja se voli sprejati dezićem, neka mjesta jednostavno nisu za to!

1. Automobili

Maleni, skučeni prostor, sprej i intenzivan miris – nije baš neka kombinacija.

2. Na koncertu

Na koncertima je uvijek gužva i ludnica, tijelo do tijela, pravi stiskavac i skakanje od uzbuđenja. Iako su šanse da ćeš se oznojiti velike, nije poželjno izvaditi dezić iz torbe i početi spejati u gomili. Uostalom, na većim koncertima i festivalima dezić će ti najvjerojatnije uzeti i izvaditi iz torbice.


3. U javnom prijevozu

Iako nije neuobičajeno vidjeti djevojke kako se šminkaju u tramvajima ili automobilima i vješto balansiraju četkicama maskare kojima si nekom srećom ne ozljede oči, dezić i sprejanje u javnosti jednostavno su užas. Kao da tramvaji i autobusi i bez toga ne mirišu dovoljno čudno.

style=width:


4. Gdje god se poslužuje hrana

Oksu je 80% mirisa stoga ako netko našnjofa oblak dezića koji se širi od tebe – pokvarit ćeš mu iskustvo klopanja.

5. U knjižnici

“Pssssttt” zvuči kao i “ššššš,” ali nitko se ne želi ugušiti u smradu tuđeg dezića dok krvavih očiju pokušava naučiti za ispit ili prepisati najvažnije dijelove iz knjige koju iz nekog razloga ne posuđuju za van. Jedino ako na taj način ne pokušavaš održati sebe i druge budnima?

6. U razredu

Kao da i bez mirisnih bombi nije dovoljno teško pratiti nastavu! Još kad ti doputuje neki grozni miris, nema šanse da uhvatiš ono zadnje što je profa rekla…

7. U dućanu

Ok, svi se veselimo novom mirisu, parfemčiću ili deziću, ali suszdrži se da se namirišeš dok si još između polica dućana ili parfumerije.

style=width:


8. U noćnom klubu

Situacija je slična kao i na koncertima! Iako sigurno želiš mirisati jednako fantastično kao što i plešeš, nema suptilnog načina za namirisati se usred plesnog podija. Ako ti se da čekati u redu za wc – samo izvoli.


9. Na spoju

Ah, nervoza nam to svima napravi! Ubrza nam se puls, počnemo se znojiti i naravno da nam padne na pamet malo se našnjokati deziće. Zamisli samo njegovu reakciju da za stolom dok čekate cugu izvadiš dezić i počneš sprejati. Možda bi upalilo ako želiš što prije pobjeći s dejta?

Šprickaj se uvijek u toaletu, kod kuće ili na mjestima na kojima imaš privatnosti.

Koji je tvoj omiljeni dezić?

L.B./izvor: Hellogiggles

foto: Shutterstock, Tumblr

Dezodoransi mirisi dezići nanošenje privatnost

Još vijesti