Slika nije pronađena

Krajem prošle godine Instagram je predstavio boomerang za kojim su odmah svi poludjeli. Aplikacija koja je nešto između fotke i GIF-a dala je priliku svima da isprobaju granice svoje mašte i moramo priznati da ekipa stvarno snima super stvari.

Obožavamo vidjeti smiješan i originalan boomerang i divimo se ekipi koja svakodnevno pronalazi inspiraciju za snimanje bumeranga, a sada ti donosimo nekoliko savjeta uz koje ćeš postati prava majstorica ove aplikacije na Instagramu.


Telefon drži mirno

Tajna svakog dobrog boomeranga je mirna ruka. Teže ćeš snimiti akciju koju želiš ako ti se ruka trese. Ako je tvoja scena namještena, probaj koristiti stativ da ti bude lakše. Ako je scena spontana, onda suboko udahni i drži ruku što mirnije.Bumerang nije GIF

Kad snimate GIF vjerojatno želite da počne i završi na istom mjestu. To nije slučaj s boomerangom jer on pušta video unaprijed pa unazad pa je cilj da video počne i završi na različitom mjestu. Kao što se vidi u ovom videu, boomerang počinje s autom koji je na početku skretanja, a završava kad je auto nekoliko metara ispred.

Vježbom do savršenstva

Baš kao što je vjerojatno bio slučaj i s ovim videom gore, potrebno je snimiti nekoliko snimaka da bi ispalo savršeno. Neku je akciju jednostavno nemoguće uhvatiti od prve i zato je potrebno biti strpljiv. A i bolje imati nekoliko verzija između kojih možeš birati prije objave. Baš kao i sa selfijima.


Prouči postavke

Za razliku od fotke na Instagramu koju možeš urediti filerima, boomerang ne možeš naknadno uređivati. No, prije snimanja možeš se poigrati u postavkama. Napredni korisnici koji bi htjeli više funkcionalnosti i kontrole unutar same aplikacije mogu se pozabaviti skrivenim postavkama.  Kako bi ih otključali, pritisnite brzo ekran s 4 prsta istodobno, oko 4 puta zaredom. Nije baš jednostavno, ali kad uspijete moći ćete uređivati rezoluciju, broj kadrova i druge opcije.


Neka bude jednostavno

Ekipa ponekad želi snimiti nešto veliko i žele da bude jako smiješno, ali za boomerang uglavnom vrijedi što jednostavnije to bolje. Običan video na kojem vrtiš haljinu ili zamahuješ kosom može biti stvarno cool!


Foto: Shutterstock, Instagram

I.I.

Pročitajte još:

Kako imati uspješan Instagram profil?

Savršeni stihovi za opis fotke s Instagrama

Nekoliko savjeta kako da tvoj Instagram profil bude bolji

 

Boomerang instagram savjeti

Još vijesti