Instagram objave

Instagram u posljednje vrijeme jako ljuti svoje korisnike. Sve manje i manje prevladavaju slike na Instagram feedu, a mnogi misle da se počeo pretvarati u Tik Tok.

Sadržaji koji nam ne odgovaraju i koji nas uopće ne zanimaju – to je svakodnevica na Instagramu koja se sve češće počinje događati apsolutno svima. Instagram više nije onakav kakav je bio, a tu veliku zaslugu nosi i njegov algoritam koji često zna pomiješati lončiće. No, postoje načini kako možeš i ti upravljati Instagram algoritmom i na naslovnici gledati ono što te zaista zanima.

1.Za svaku objavu koja ti se ne sviđa odaberi da nisi zainteresirana
Pored svake objave imaš postavke, odnosno oznaku u obliku tri točkice. Tamo možeš odabrati da nisi zainteresirana za objavu koja ti se prikazuje pa će ti Instagram algoritam takve objave smanjiti.

via GIPHY

2.One koji su ti najdraži dodaj u favorite i spremaj njihove objave
Ako imaš neke favorite koje pratiš, i oni su ti najdraži, onda ih definitivno dodaj u svoje favorite i na Instagramu. Na taj način će ti se oni više prikazivati od drugih, baš zato jer su favoriti. Ako ti se da, i ako to stvarno želiš, onda možeš i spremati objave svojih najdražih jer će ti se i zbog toga vjerojatno više pojavljivati na naslovnici.

3.Konstantno lajkaj, komentiraj i sheraj objave onih koje želiš vidjeti
Iako ti se ovo možda ne sviđa, ali ako želi zeznuti Instagram algoritam, onda moraš konstantno pratiti, lajkati, komentirati i sherati objave osoba koje ti se sviđaju. Naporno je, ali moglo bi ti pomoći.

via GIPHY

Poziranje Izbjegavaj ove poze za fotkanje: 7 njih koje prečesto viđamo na Instagramu

4.Uključi obavijesti za osobe koje želiš pratiti
Za svaki profil koji ti se sviđa možeš uključiti obavijesti! Što znači da svaki puta kada oni nešto objave, tebi će doći obavijest da ta osoba ima nešto novo na profilu, što je svakako plus, pogotovo ako ti se često dogodi da njihove objave propustiš. Samim tim ćeš uzastopno ulaziti na njihov profil, a algoritam će to prepoznati.

5.Jedan te isti Reel gledaj i po nekoliko puta
Iako ti zvuči glupo, ako želiš da ti se objave, videa ili Reelovi te osobe često prikazuju, onda njihove Reelse trebaš gledati i po nekoliko puta ispočetka. Na taj način će algoritam prepoznati da voliš gledati takav sadržaj, i sadržaj te osobe, pa će ti ih automatski izbacivati na naslovnici.

via GIPHY

6.Pretražuj te osobe i hashtagove u tražilici
Kada god se sjetiš ili želiš posjetiti profil tih nekih osoba, nemoj otići na njega direktno preko feeda ili storyja, već ih baš upiši u tražilicu da algoritam prepozna tvoje pretraživanje. Osim toga, bilo bi dobro da ih tražiš i preko hashtagova, pogotovo ako imaju neki koji je baš njihov!

Kim Kardashian i Selena Gomez Slavni koji na Instagramu imaju najviše 'fejk' pratitelja - služe za podizanje popularnosti i nisu pravi ljudi

Kylie Jenner Uspio ju je jako naživcirati: Kylie Jenner se na Instagramu svađala s pratiteljem

instagram naslovnica objave instagram algoritam savjeti

Još vijesti