Slika nije pronađena

Neke likove iz filmova i knjiga jednostavno volimo mrziti; u svijetu gdje se odvija stalna borba između dobrog i lošeg, pojedine cure iz fikcije čvrsto stoje na strani zla.

Premda su zločeste cure iz knjiga skroz pokvarene, njihovi likovi su uglavnom kompleksni i vrlo nepredvidljivi pa se zato pitamo kakvu će spačku sljedeću napraviti. Te žene nemaju niti malo srama i zapravo se ponose lošim stvarima koje rade pa nas zato stalno i intrigiraju.

Neke od njih ćemo pamtiti zauvijek poput zle maćehe iz Snjeguljice ili Snježne kraljice iz Kronika iz Narnije, a ovo je podsjetnik na to koje su najzločestije djevojke iz knjiga:

Gospođa Macbeth iz drame Williama Shakespearea Macbeth

Ne možemo poreći da je glavni mozak iza svih Macbethovih postupaka zapravo njegova supruga, gospođa Macbeth. Ona je zla i želi se riješiti svih rivala koji se bore za Macbethov tron, a do toga joj je stalo više nego do samog Macbetha. Osim toga, gospođa Macbeth nagovara Macbetha da ubije Duncana unatoč tome što on to ne želi.
Zla kraljica iz Snjeguljice koju su napisala braća Grimm

Nema zločestije pomajke od Zle kraljice iz priče o Snjeguljici. Vjerojatno ne treba puno toga ni reći, ali valja istaknuti zašto ona i dalje prednjači kao jedna od većih zlikovki iz knjiga. Ona je unajmila lovca da ubiju njenu pokćerku te je skroz opsjednuta sobom, svojim izgledom i mladošću. Pod svaku cijenu želi ostati mlada i Snjeguljica joj stoji na putu da bude najljepša žena na svijetu.


Ravnateljica Trunchbull iz knjige Roalda Dahla Matilda

Nagradu za najgoru ravnateljicu ikada treba dobiti Trunchbull iz Matilde jer se odvratno odnosi prema svima oko sebe, a osobito je grozna prema djeci. Ravnateljica ih tjera da se prežderavaju slatkišima, zaključava ih, nasilna je i drugo. `Nikada mi neće biti jasno zašto su djeca tako odvratna. Djeca su poput insekata, treba ih se riješiti što je prije moguće` jedan je od citata ove užasne ravnateljice.


Snježna kraljica iz Kronike iz Narnije – lav, vještica i ormar pisca C.S. Lewisa

Bilo je skroz ludo što je u knjizi Edmund izdao svoju obitelj nakon što ga je skroz očarala Snježna kraljica, ali istini za volju – ona je prilično uvjerljiva. Osim što je hladna i bezosjećajna, ova kraljica je jako zla te muči cijelu zemlju Narnije i sve stanovnike.


Veruca Salt iz knjige Charlie i tvornica čokolade autora Roalda Dahla

Čini se da Roald Dahl stvara najgore ženske likove u svojim knjigama jer nakon grozne ravnateljice iz Matilde, tu se našla i Veruca, a ovaj autor je napisao obje. Ova djevojčica je skroz razmažena i sebična te uvijek dobiva ono što hoće. Njen odnos prema drugoj djeci se ne može ni komentirati jer je generalno bio užasan.


Druga mama iz Coraline koju je napisao Neil Gaiman

Svi koji su čitali knjigu Coraline ili gledali crtić znaju koliko je Druga mama bila grozna, ali i totalno `scary`. Osim toga ovaj lik je nastao po pjesmi Johna Keatsa La Belle Dame Sans Merci što u prijevodu znači `lijepa žena bez osjećaja i empatije`. Pjesma govori o ženi koja na prvi pogled djeluje predivno i drago, a kasnije muškarce doslovno uništava. Takva je i Druga mama jer se na prvu činila odlična, ali je zapravo skroz destruktivna.Ana Karenjina iz knjige Ana Karenjina od Lava Tolstoja

Premda se Ana na prvu ne čini zlom, ona to zapravo je jer je razorila dosta toga u svojoj blizini, a naposlijetku i sebe. Mnogi ne znaju da je Ana Karenjina zapravo na početku bila negativka koju je Tolstoj trebao vrlo ružno opisati, ali na kraju on se sam zaljubio u vlastiti lik te ga je vrlo lijepo opisao te tako stvorio skroz drugi lik. To je prava moć, zar ne?I.P.

Pročitajte još:

Najpoznatije vještice iz filmova i serija

Zašto ih svi vole? Omiljeni likovi iz teen filmova koji su zapravo grozni

Ove lekcije zaboravite - što su nas bajke pogrešno učile?

knjige najzločestije cure žlice iz knjiga

Još vijesti