Slika nije pronađena

Menga je ono što prati djevojke od pubertetske dobi pa do zrelih godina, a puno puta se ne možemo pomiriti s tim što momci toliko ne znaju o onome što se događa našem tijelu jednom mjesečno.

Vjerovale ili ne – i dečke zanimaju neka pitanja o mengi kako bi mogli bolje shvatiti kroz što sve cure prolaze za vrijeme ciklusa. Premda oni nikada neće znati koliko nas bole menstrualni grčevi i zašto smo toliko `njonjave`, svejedno traže odgovore na određena pitanja.

Osim što ih zanima koliko je to sve bolno i koliko košta higijenska `oprema`, ovo su još neka pitanja o menstruaciji na koja momci žele znati odgovor:

Kako znate kada će menga doći i daje li vam tijelo dovoljno `upozorenja`?

Dragi dečki, menga obično dolazi tako da možemo izračunati kada će se ponovno pojaviti. Radi se uglavnom o periodu od 28 dana, naše tijelo nam daje dovoljno naznaka da će doći. Masna kosa, povećan broj prištića, promjene raspoloženja, želja za slatkim samo su nekih od `upozorenja`.Što je toliko grozno kod prvog dana menge?

Djevojke bi na ovo odgovorile s `LOL`, ali realno dečki ne mogu znati zašto je prvi dan menge najgori ikad. Momci, počujte: prvi dan su grčevi uglavnom najgori kao i napuhanost/otečenost, imamo osjećaj kao da će nam se tijelo raspasti od stresa, a to se sve događa samo prvi dan.


Može li se menstrualna bol uopće opisati?

Ovo će biti najlakše za opisati ovako: za vrijeme menge tijelo boli kao da ga opetovano mlati profesionalni boksač...i tako nekoliko dana. Osim toga, za vrijeme menstruacije žena krvari što još dodatno pojačava bol, a leđa, noge i trbuh posebno bole. Isto tako za vrijeme mjesečnice žene idu duplo više na toalet.


Je li čudno nositi i tampon i osjetite li ga stalno?

Kada cura prvi put počne nositi tampone u početku ih osjeti te joj treba neko vrijeme da se na njih privikne i jako smo ih svjesne. Žene koje ih nose godinama ih uopće više ne osjete, a česti problemi s njim se javljaju kada ga se zaboravi izvaditi. Važno je napomenuti da se tampon mora često mijenjati jer može doći do trovanja.Jesu li ulošci i tamponi skupi?

Može se slobodno reći da su generalno higijenski proizvodi poput uložaka i tampona skupi. Novce osobito potroše djevojke koje koriste uloške i imaju obilna krvarenja jer njima obično trebaju noćni ulošci koji su skuplji. No, to sve ovisi o tome koliko tko krvari i koliko često mijenja uložak/tampon. Cijena uložaka kreće se od 12 pa do 36 kuna, a tampona od 17 do 30 kuna.Kako dečki mogu pomoći?

Dragi momci, ono što vi možete napraviti jest opremiti nas tabletama protiv bolova ili čajevima te možete biti potpora. To uglavnom znači da imate strpljenja za naše promjene u ponašanju i shvatite kako je menstruacija uistinu bolna, a svaka djevojka koja ju prolazi je hrabra i snažna na svoj način. Još nešto – nikada ne pitajte ljutu curu je li u PMS-u. Baš nikada!Izvor: sugarscape

I.P.

Pročitajte još:

Šokantno iskustvo: djevojka imala menstruaciju čak 5 dugih godina

Zašto kasni? 8 razloga zašto menga može biti neredovita

Genijalna ideja: tinejdžer napravio `PMS paket` i oduševio cure

menga menstruacija Dečki pitanja

Još vijesti