Slika nije pronađena

Mnogi tinejdžeri nesretni su jer nisu dovoljno popularni među svojim vršnjacima. Kako nekima polazi za rukom biti tako cool?

Prije nego počnete mozgati što biste sve trebali učiniti i promijeniti na sebi ne bi li se više svidjeli vršnjacima, znajte da popularnost ima svoju cijenu.

Izreka kaže 'pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti' – evo zašto je zapravo grozno biti popularan:

*Teško je razlikovati prave od lažnih prijatelja

Kada si popularna, svi se žele družiti s tobom. Kako znati tko te zaista voli i cijeni, a tko te samo iskorištava? Što bi se dogodilo da se sutra više nitko ne želi družiti s tobom – tko od prijatelja bi ostao uz tebe, a tko bi se samo okrenuo i otišao?


*Više tračeva

Tvoji postupci su pod povećalom, stoga ne čudi što će svatko pričati s kime si izašla, s kime si se ljubila i na čiju poruku nisi odgovorila. Većina onoga što čuješ o sebi bit će zapravo laži – možeš li se nositi s time?


*Neprestani pritisak

Kada su sve oči uprte u tebe, imaš potrebu neprestano biti 'savršena'. Ako napraviš krivi potez, znaš da ćeš pokrenuti lavinu ružnih komentara. Pritisak da sve bude kako treba katkad je jednostavno neizdrživ.


*Čudaci

Svi se žele družiti s popularnim curama i dečkima pa tako i svi oni uvrnuti i čudni tipovi. Može se dogoditi da ti kucaju na vrata, prate te ili ti šalju čudne poruke.


*Možeš povjerovati da si savršena

Kada svi titraju oko tebe i obasipaju te komplimentima, može se dogoditi nešto jako zeznuto – možda povjeruješ da si zaista savršena! Postoji razlika između samopouzdanja i zavaravanja. Nemoj zaboraviti da nitko nije savršen.


*Pogrešan dojam

Čak i ako te neka osoba ne upozna, može pomisliti da si razmažena i zločesta jer su takvu sliku o sebi stvorile mnoge druge popularne djevojke. To ne mora biti istina, ali može se dogoditi da ni ne upoznaš osobu samo zbog predrasuda.*Kopirat će te pa nećeš uvijek biti posebna

Popularna ekipa uglavnom postavlja trendove stoga se nemoj iznenaditi ako se u školi pojavi još djevojaka koje nosi identičnu frizuru ili furaju suknju na isti način kao i ti.


*Poslije nikoga nije briga

Možda je zabavno biti popularan u srednjoj školi, ali svijet koji dolazi poslije toga neće biti briga za tvoj status u srednjoškolskim danima. Kada se naučiš da svi titraju oko tebe, moglo bi biti teško prihvatiti činjenicu da nikoga zapravo nije briga za tebe. U pravom svijetu svi smo jednaki i svi krećemo ispočetka.


Foto/Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Tinejdžerica u paklu anoreksije: 'Željela sam biti vitka i popularna'

Ispovijest tinejdžerice: Seks je postao ključ za uspjeh i popularnost u školi!

Utrka za popularnost: maloljetnice se natječu u golotinji na Fejsu!

Popularnost Škola

Još vijesti