Slika nije pronađena

Ljeto bi nam trebalo biti najuzbudljivije doba godine kada nema škole ni faksa niti bilo kakvih drugih obaveza, a mi ga većinom provedemo u krevetu gledajući u mobitel. Nije ni takav način odmora loš dok on ne postane svakodnevna navika koja nema kraja, tako da bismo ipak trebali ukomponirati i neke druge načine kako bolje iskoristiti slobodno vrijeme ljeti.

Ljeto bi stvarno trebali iskoristiti do maksimuma! To što je ljeto ne znači da se idemo samo na more – imamo hrpuuu slobode koju ne iskoristimo na dobar način. To vrijeme ne bismo trebali cijelo vrijeme provesti u krevetu, nego se družiti s ekipom i posvetiti se stvarima koje do sad nismo stigli zbog svih obaveza koje smo imali. Ako gubiš inspiraciju i ne znaš što bi radio umjesto scrollanja na Instagramu, mi ćemo ti pomoći s idejama koje definitivno moraš probati i iskoristiti.

1.Jedan workout ili rastezanje na dan

Taj workout ne mora trajati sat vremena i biti najteži na svijetu – dovoljno je i neko obično rastezanje kako bismo napokon pokrenuli mišiće tijela koji su nam uvijek opušteni dok smo na mobitelu ili laptopu.

2.Druženje s prijateljima uživo u prirodi, a ne online

Druženje s prijateljima je zaista bitno, ali ne u online obliku! Pogotovo kada se radi o prijateljima sa kojima ti se cijeli dan druženja čini kao sat vremena. Organizirajte piknik, kampiranje, ma i najobičniju šetnju na svježem zraku i već ćete se osjećati bolje.

3.Zasadi vrt ili cvijeće

Koliko god ovo zvuči kao glupa ideja, zaista nije jer se radi o zanimljivoj aktivnosti koja zahtjeva brigu nekoliko puta tjedno. Sadnja vrta ili cvijeća može biti kao detox za mozak jer je vrlo opuštajuće, a provodi se nekoliko puta tjedno jer o biljkama treba voditi računa kako bi dobro izrasle.

4.Radni kućne poslove

Kućni poslovi su nekima big NO, ali oni mogu ispuniti dan i skratiti vrijeme dosade ljeti. Svaki dan neka mala sitnica i uvijek će sve biti lijepo i čisto, a sigurni smo da će i roditeljima biti drago jer ste im olakšali stvari.

5.Volontiraj ili nađi ljetni posao

Volontiranjem u npr. Crvenom križu zaista pomažeš svojoj zajednici, a oni uvijek traže nove volontere! Ako možda ne želiš volontirati, ljetni poslovi su uvijek dobra opcija jer osim što si zaokupiran time da moraš ići na posao, zaradiš si i nešto novaca pa se možeš i počastiti.

6.Upiši neku sport ili aktivnost

Sport je idealna rekreacija ukoliko ti se ne da vježbati kod kuće. Postoje razni sportovi gdje treniraš u nekom timu poput odbojke, košarke, tenisa, pa će ti možda biti lakše taj rekreativni dio odraditi s kul ekipom!

7.Druži se s roditeljima više nego inače

Druženje s roditeljima je bitno kao i druženje s prijateljima – možete se zabaviti, a istovremeno i družiti ako igrate zajedno neke društvene igre, odete u šetnju ili zajedno obavljate kućanske poslove.

Pogledajte još:

Samoća nije uvijek loša stvar: Kako zavoljeti provoditi vrijeme sama sa sobom?

Kada ne znaš što raditi za vikend i umireš od dosade: Isprobaj neku od ovih 7 aktivnosti

Zaboravi na dosadna standardna pitanja: Ako želiš nekoga bolje upoznati – pitaj ih ovih 35 pitanja

Ljeto aktivnosti ljetne aktivnosti

Još vijesti