Slika nije pronađena
Kaže se da je ljudsko tijelo hram, no često je i izvor naše nesigurnosti. Možda misliš da imaš premale grudi ili preširoke bokove, no to te ne smije spriječiti da se osjećaš dobro u vlastitoj koži.

Promjena se ne događa preko noći, ali postoje stvari koje ti mogu pomoći da zavoliš odraz u ogledalu. Suprotstavi se kriterijima ljepote koje društvo nameće i prihvati sebe – evo nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći u tome!


Držanje je važno

Tvoje tijelo je naviknuto na određeni položaj. Ako često sjediš za računalom pogrbljenih leđa i pognutih ramena i tvoje tijelo će naviknuti na taj položaj. Obrati pažnju na držanje svog tijela. Pokušaj osvijestiti to da ramena trebaš držati uspravno prema naprijed. Ako budeš imala ispravno držanje to će zamijetiti i drugi, a ostavit ćeš dojam samopouzdane osobe.


Moć je u stavu

Bitno je imati stav o samome sebi, ali i o svijetu koji te okružuje. Prije nego ideš van, u školu ili na spoj stani pred ogledalo i učini samu sebe moćnom. Govoriti samoj sebi da imaš moć u vlastitim rukama možda zvuči ludo, ali je djelotvorno. Ova tehnika ti može pomoći da pobijediš u bilo kojem izazovu s kojim se susretneš.


Jedi zdravo i pij tekućinu

Osjećaj unutarnjeg zadovoljstva prvi je korak do osjećaja zadovoljstva prema vlastitom tijelu. Jedi zdravu i finu hranu i nikako ne preskači obroke! Važno je jesti puno voća, povrća, proteina i ugljikohidrata. Doručak je najbitniji obrok u danu jer ti daje  potrebnu energiju za sve dnevne izazove. Voda ili čaj će ti pomoći da hidratiziraš svoje tijelo, ali i da se osjećaš sretno, zdravo i svježe.


Ne zaboravi nagraditi samu sebe!

Važno je nagraditi samu sebe. Nemoj si uskraćivati hranu koju voliš. Pokušaj jesti zdravu hranu često, ali ako je petak navečer i želiš gledati filmove dok jedeš pizzu i  čokoladu- to je u redu. Važna je ravnoteža u svemu što radiš. 


Redovito vježbaj

Osim zdrave prehrane i hidratacije, tjelovježba će ti isto tako pomoći u održavanju zdravog tijela. Pronađi vježbe koje ti najviše odgovaraju i uživaj u njima. Ne trebaš postati `fitness božica`, ali možeš vježbati svojim tempom i u vlastitim uvjetima.Ne obraćaj pažnju na veličinu

Premda zvuči kao kliše, ali veličina zbilja jest samo broj. Ako ne staneš u neke traperice ili majicu, kupi veći broj. Nemoj se siliti stati u manji broj koji ti ne odgovara. Ako kupiš odjeću veličine koja ti pristaje osjećat ćeš se bolje. Ionako nitko neće gledati u tvoju etiketu.


Ne uspoređuj se s drugima

Nikada nećeš postati netko drugi. Zbog toga ne postoji razlog zašto bi se uspoređivala s drugima u bilo kojem pogledu. Ne troši svoje vrijeme i energiju diveći se tuđim tijelima i ljepoti. Počni se diviti sama sebi.


Radi ono u čemu si dobra

Radi ono čime ćeš se ponositi, bez obzira radilo se o slikanju, kuhanju, pisanju itd. Pronađi ono što voliš raditi i uživaj u tome. To je isto jedan od načina podizanja samopouzdanja.
Tvoje tijelo će zauvijek biti dio tebe i zato je važno da se osjećaš dobro u vezi svog tijela.
Foto: shutterstock.com

Izvor: seventeen.com


Pročitajte još:Tijelo samopouzdanje Zdrava prehrana Vježbanje