Slika nije pronađena

Možda ste čitali o tome ili ste čuli za to u TV emisiji, ili ste ih možda čak i sami već slali. Tinejdžeri često razmjenjuju golišave fotografije putem telefona, obično u seksualne svrhe.

Ono što možda ne znate o takvim fotkama je da su one puno opasnije nego što možda mislite, a slanje ili primanje jedne takve fotke zapravo bi vam moglo stvoriti puno problema. Dakle, prije nego što pritisnete 'send', evo svega što trebate znati o slanju golišavih fotki.

via GIPHY


Nikada nemojte osjećati pritisak da pošaljete golišavu fotku!

Prvo, ako ne želite poslati takvu fotku, nemojte. Ne smije biti nikakvog pritiska kada šaljete golišave fotke. Ako vam simpa govori da ćete mu se više svidjeti ako ih posšaljete, otkantajte ga i naći ćete nekoga kome ćete se svidjeti samo vi, a ne vaše golišave fotke! Baš kao i seks, nikad ne biste trebali poslati golišavu fotku ako se ne osjećate ugodno po pitanju toga, bez obzira na to što ta druga osoba kaže.


via GIPHY


Morate *VJEROVATI* osobi kojoj ih šaljete – 100 posto!

Najlakše bi bilo poslušati savjet koji kaže: 'Ne šalji ništa!', ali učenje apstinencije nije se pokazalo pretjerano učinkovito. Dakle, barem se pobrinite da, ako želite nekome poslati golišavu fotku, to radite na što sigurniji način. Broj jedan, to znači da vjerujete osobi kojoj šaljete takve slike. To mora biti netko koga poznajete, netko tko neće pokazati tu sliku drugim ljudima, neće ju objavljivati online, neće ju proslijediti cijeloj školi. Ne šaljite svoju fotografiju nekome tko bi mogao biti osvetoljubiv, sad ili u budućnosti. Čin toga da neko objavljuje golišave fotke koje imaju, bez vašeg pristanka, je oblik digitalnog zlostavljanja. Ako cijelim srcem vjerujete svojoj boljoj polovici i želite s njima podijeliti svoje lijepo tijelo, u redu. Ali ako imate bilo kakvih sumnji kad se radi o primatelju – nemojte to napraviti!


via GIPHY


Neka fotke budu anonimne!

Dakle, poslat ćete golišavu fotku, ali želite to učiniti što sigurnije, trebate se pripremiti na najgore. Kako biste to učinili, neka vaše fotke budu anonimne - ne uključujte svoje lice u fotku! Ne fotkajte se ispred nečega što je lako prepoznatljivo kao vaše, poput postera s vašim imenom na zidu vaše spavaće sobe. I na kraju, ako imate neku specifičnu karakteristiku na tijelu, poput madeža ili tetovaže, prekrijte ih.


via GIPHY


Preuzmite novu aplikaciju!

Nemojte slati golišave fotke sms-om. Da, možete izbrisati tu poruku, ali druga osoba možda neće. Oni mogu spremiti fotografiju bez da vi to znate, a zatim tko zna što će s njom. Snapchat se čini dobrom opcijom jer fotografije nestaju, ali postoji ta mala značajka koja se zove snimka zaslona koja će stvoriti probleme s njom. Zato morate preuzeti potpuno novu aplikaciju za slanje golišavih fotki – jer sigurnost je na prvom mjestu. Aplikacije poput Signala ili WhatsAppa dobre su za zaštitu fotografija od hakera, ali ne nude obranu od screenshotova. Da biste ih zaštitili od toga, pokušajte nešto poput Privates, a to je aplikacija za razmjenu poruka koja vam omogućuje dodavanje sigurnosnih mjera kako biste zaštitili fotke koje šaljete. Zatim, tu je DiscKreet, koji vaše fotke zaključava unutar sustava zaštićenog lozinkom. Da bi pogledali fotografiju, i primatelj i pošiljatelj moraju istovremeno unijeti zaporku. Ako primatelj želi naknadno provjeriti sliku, mora poslati novi zahtjev izvornom pošiljatelju.


via GIPHY


Prije nego što bilo što učinite, razmislite je li sextanje nešto čime se želite baviti ili osjećate pritisak da šaljete takve fotografije. Ako je to slučaj, odmah prestanite s tim što radite. Ako želite poslati golišave fotografije, a primatelju vjerujete, razmislite o posljedicama. Na kraju je to samo vaša odluka ako odlučite poslati fotku. U tom slučaju barem budite sigurni, sačuvajte anonimnost i zaštitite fotku od screenshotova ili hakera.

Ne promoviramo sexting, ali ako ćete to učiniti, budite pametni i sigurni!

U nastavku ispunite anonimnu anketu...


Foto: IMDb/ Giphy/ Playbuzz

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Voli li te ili te samo iskorištava? Znakovi koji otkrivaju kakve namjere zapravo ima tvoj dečko

Jednostavni savjeti uz koje će ti svako upucavanje proći uspješno – trik je u ovim malim stvarima

Otkrij koja je NAJGORA poruka koju možeš poslati nekome kako bi ga otkantala - budi nježna!

Tijelo fotke Sexting golišave fotke seks sigurnost savjeti

Još vijesti