Slika nije pronađena

Sve ide glatko, dok ne primijetite taj končić - oh, još uvijek imate tampon u sebi! Uništavate li potencijalno raspoloženje ako otrčite u kupaonicu da ga izvadite? Ili samo nastavite i imate seks s tamponom? Je li to uopće sigurno? Ovdje smo da odgovorimo na sva pitanja.

Potpuno je normalno da želite imati spolni odnos više nego ikada kada imate menstruaciju i, isto tako, niste sami ako vam je seks posljednja stvar na pameti tih dana u mjesecu. Za one koje se nađu raspoložene za seks, znate da kada ste u trenutku, može biti jako lako ili zaboraviti na mjere predostrožnosti ili se brinuti da ćete napraviti preneugodnu situaciju pred njim, pa želite to izbjeći.


via GIPHY


Iako ćete vjerojatno biti dobro ako imate seks dok nosite tampon, to se ne preporuča! Ali što se točno događa ako slučajno imate seks s tamponom? Seventeen.com je razgovarao s Dr. Bhuyan.

Što se može dogoditi ako imate penetrativni seks s tamponom?

Ako stavite bilo što u svoj vaginu kada imate tamo tampon, poput penisa ili prsta, mogle bi gurnuti tampon u stražnji dio vaginalnog kanala ili čak nagnuti tampon u stranu, kaže dr. Bhuyan. Kada se vaš tampon pomakne dublje unutra, može vam biti teško doći do njegovog konca kako biste ga izvukle. Ovako bi se mogle naći u problemu zbog tampona koji je zapeo u vaginalnom kanalu. Srećom, vaš tampon ne može ići dalje. 'Tampon ne može migrirati u želudac ili trbušnu šupljinu', kaže dr. Bhuyan. 'Stvarno se ne može pomaknuti izvan vaginalnog kanala', dodaje.Međutim, što je duže vaš tampon zaglavljen u vaginalnom kanalu, tim je veća šansa da će doći u kontakt s različitim bakterijama koje mogu uzrokovati infekcije.


via GIPHY


Je li opasno seksati se dok nosite tampon?

Prema dr. Bhuyan, nije opasno u trenutku kada imate spolni odnos, tako da ne biste trebali biti brinuti zbog toga. Zabrinutost dolazi kada se tampon ostavi u vaginalnom kanalu danima ili čak tjednima, što rezultira infekcijom.

Možete li se seksati onda bez obzira na to što je tampon 'unutra'?

Iako ćete vjerojatno biti u mogućnosti imati seks, to bi moglo biti vrlo neugodno iskustvo i za vas i za vašeg partnera. 'Tijekom odnosa vaše tijelo se prirodno podmazuje', kaže dr. Bhuyan. 'Ali kad je tamo tampon, on upija prirodne lubrikante vašeg tijela', dodaje. To može uzrokovati nelagodu ili čak bol jer tampon može spriječiti vašeg partnera da potpuno prodre u vaginu.


via GIPHY


Sprječava li tampon trudnoću?

Ne! Nošenje tampona za vrijeme seksa zasigurno nije metoda kontracepcije. Iako možda mislite da ne možete zatrudnjeti jer vaš tampon blokira vrat maternice, to je mit! 'Svakako možete zatrudnjeti ako imate spolni odnos s tamponom jer on neće spriječiti ulazak spermija u cerviks', kaže dr. Bhuyan. Da bi smanjili rizik od trudnoće, dr. Bhuyan predlaže kontracepcijsku metodu dugotrajnog djelovanja i/ili korištenje kondoma kako bi se spriječile spolno prenosive bolesti. Također, važno je napomenuti da, iako je to neuobičajeno možete zatrudnjeti i ako se seksate tijekom menstruacije. Iako je rizik od toga niži, još uvijek možete zatrudnjeti, pogotovo ako imate nepravilan ciklus.


via GIPHY


Kako ćete izvući zaglavljeni tampon?

Prvo pokušajte samostalno ukloniti tampon. Dr. Bhuyan predlaže da uklonite tampon tako što ćete čučnuti ili staviti jednu nogu na dasku od wc-a i posegnuti unutra za tamponom i to sa čistim rukama! Ako se borite s tim da ga same izvadite, nemojte poludjeti. Vaš najbolji potez je posjetit svog doktora što je prije moguće! Srećom, vašem liječniku bi trebalo biti prilično jednostavno naći i uklaniti tampon.

Najbolje bi bilo da se ipak klonite ovakvih pothvata poput spolnih odnosa bez vađenja tampona iz vagine jer, iako na prvu to sve možda ne zvuči toliko strašno, može dovesti do vrlo opasnih komplikacija i infekcija. Nađite radije druge načine da se zabavite tijekom krvarenja, a menstruacija će brzo proći pa ćete biti slobodne tampona i uložaka i moći ćete uživati u svemu bez dodatnih strahova.

Foto: Unsplash/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Vrijeme je da ih otkriješ i ti! Ovih 13 stvari ti nitko nikad nije rekao o gubitku nevinosti

Saznaj koliko su zapravo kondomi učinkoviti u prevenciji trudnoće i spolno prenosivih infekcija

[NECENZURIRANO] Otkrij sve što trebaš znati o ženskom orgazmu, a nitko ti nikad nije rekao

Tijelo #zdravlje Trudnoća posljedice menstruacija tampon seks savjeti