Slika nije pronađena

Mjesece i mjesece nismo mogli u kafiće na cugu, a sada kada je ta mjera napokon barem malo povučena i smijemo otići sjesti na terasu s ekipom i popiti kavu, pitanje je na koju terasu otići? Izdvojili smo 5 barova u Zagrebu čije su terase prave male oaze za uživanje.

Iako smo dočekali taj dan kada su se otvorili ponovno kafići, nisu se otvorili u potpunosti već samo terase. Ali i to je prihvatljivo, pogotovo kada je vani toplo i sunčano vrijeme kako je baš ovih dana. Kao da je sunce znalo da ga trebamo! Idealno je vrijeme za sjesti na terasu omiljenog kafića, naručiti kavu i istračati se s frendicom. I ofc, objaviti fotku na Instagramu, jer bez toga izgleda ovih dana posjet kafiću ne prolazi. Ako ste i vi toliko ispali iz đira da ne znate jednostavno gdje otići kada se nađete s društvom, donosimo vam 5 prijedloga kafića u Zagrebu na čijim je terasama najdivnije. Ove su terase jednostavno lijepe i šarmantne, a neke imaju i kul pogled. Na svima njima možeš popiti kavu, a i uslikati neke malo drugačije i ljepše fotke od svih ostalih. Pogledaj koji su to naši favoriti.

Potter
Adresa: Sesvetska ul. 1

Bilo da si fan Harryja Pottera ili ne, ovaj zagrebački tematski kafić će te osvojiti. Uređenju je dana tolika pažnja, a čak je i terasa posebna. Na njoj ćeš se osjećati kao da si u nekom imaginarnom svijetu. Svi su detalji na mjestu!

A most unusual garden

Adresa: Horvaćanska cesta 3

Na drugom pak kraju grada skriva se jedan malo neobičan vrt, koji pripada ovom kafiću. Vjerojatno ti je već upao u oko u prolazu zbog kućice na drvetu koja privlači poglede. Umjesto da samo prolaziš mimo njega i govoriš frendici 'jednom ćemo tu na kavu', zašto ne sada? Njihov je vrt baš idealan za proljetne dane, izgleda pomalo fensi, ali i dalje opušteno.

Caffe bar A'e

Adresa: Radićeva ul. 54

Još jedna lokacija koja bi vas mogla očarati je i kafić neobičnog imena Caffe bar A'e. Iako ovaj bar postoji na dvije lokacije u gradu, ona koja je nama zapela za oko je u Radićevoj ulici. Pogled koji ćeš odavde imati nešto je posebno. I terasa izgleda skroz šarmantno i ima ono nešto zbog čega se kada ovdje sjedneš, osjećaš ugodno, čak ako si i prvi put. Jedini problem na koji možeš naletjeti je da nećeš naći slobodno mjesto.

Finjak

Adresa: Vlaška ul. 78

Kafić koji baš izgleda kao mjesto gdje ćeš doći sa svojim curama i nabaciti sat vremena tračanja je Finjak. Pravo je to mjesto za cure gdje je svaki kutak poseban po nečemu. Iako je unutra predivan, ima i malu terasicu na kojoj možeš jednako uživati. Ovdje sve izgleda kao da samo čeka da uključiš kameru i snimiš uspomenu prvog odlaska na kavu nakon mjeseci i mjeseci lockdowna. Zamisli samo koliko će ti spoj koji dogovaraš ovdje izgledati romantično? Kao iz filma!

Kavana Palainovka

Adresa: Ilirski trg

I zadnji, ali ne i manje divan bar, zapravo je kavana pod nazivom Palainovka. Ovo je jedna od najstarijih kavana u Zagrebu koja je prije nekoliko godina obnovljena i od tada je postala jedno od najljepših mjesta. Terasa je također posebna kao i cijela kavana. Izgleda pomalo retro, ali na onaj lijepi način. I odavde ćeš isto imati prilično lijep pogled, pogotovo kada terasu obasja sunce.

Pogledajte još:

Najslađe mjesto za popiti kavu ili čaj – otvoren je prvi Hello Kitty kafić!

Što biraš: Kava ili čaj? Evo koje sve zanimljivosti o tvojoj osobnosti otkriva izbor pića

Savršeno – u Zagrebu se otvara prvi 'Cat Cafe'

Zagreb najljepše terase Kava mjesta za kavu Kafići druženje terase caffe bar

Još vijesti