Slika nije pronađena

Možda si u pms-u, a možda ti osoba stvarno ide na živce zbog svojih stavova ili akcija. Skroz normalno i razumijemo te. Ipak, od nekih ljudi se ne možeš baš maknuti nego moraš naučiti živjeti s njima.

Ljutnja i bijes normalne su pojave i emocije samo je važno da ih naučiš kontrolirati i ne prepustiti im se. Naravno da je okej povisiti glas, ali moraš paziti da ostale akcije ne budu pod utjecajem tih snažnih emocija.


Ako skužiš da si luda/ljuta/bijesna ovo su stvari koje ti mogu pomoći:

1. Makni se – ako se svađaš s nekim i skužiš da gubiš kontrolu jednostavno stani, udahni i makni se. Reci da ti treba vremena da se ispušeš i smiriš i da ćete nastaviti raspravu kad se ohladite. Vjeruj nam, rješenje koje te može spasiti u 80 posto slučajeva.

2. Ispucaj se – sljedeći korak je otići negdje gdje ćeš ispucati energiju. Vježbanje bilo koje vrste, pa makar trčanje po kvartu i pedeset trbušnjaka – samo da malo pročistiš glavu. Super će ti koristiti i šetnja od pola sata (mob ostavi doma).

3. Skuliraj misli – crno na bijelo stavi sve što te živcira. Okej, ne moraš pisati kako se osjećaš, ali složi misli u glavi. Tko je kriv? Zašto si tako reagirala? Kako možeš riješiti situaciju?


4. Jesi li se sigurno smirila?
- nemoj započinjati raspravu ako osjećaš da ćeš se rasplakati ili vikati odmah iste sekunde.

5. Idi na kavu s frendicom – ako ona nije razlog zašto si ljuta. Porazgovaraj s trećom osobom koja ti može dati savjet.

6. Razgovaraj – mirno, argumentirano. Nemoj vikati ili se odmah početi svađati, vjeruj nam. Svaki problem se može riješiti razgovorom.

Foto: Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

6 ludih razloga zbog kojih si loše volje

Ubila bi za hambić i ne prestaješ plakati? Ovo su stvari koje sve cure rade u PMS-u!

Postoji 5 tipova PMS-a – koji je tvoj i kako ga ublažiti?

bijes ljutnja ?

Još vijesti