Ljuta djevojka

Neki su ljudi više ljuti nego drugi. Lako planu, kada se naljute to je žestoko i ne biraju mete. Njihova ih ljutnja totalno preuzme. S tim se nije lako nositi i okej je tražiti pomoć stručnjaka.

Nije dobro praviti se da si okej kada u sebi goriš i nešto te naljutilo, treba to izbaciti iz sebe. No, na pravi način. Druga je krajnost kada u izljevima ljutnje postaneš malo previše bijesna i tvoja te ljutnja pretvara u totalno drugu, negativnu i lošu, osobu. Jesi li ti netko tko ima problema s ljutnjom? Kada si ljuta ne možeš držati svoje emocije i svoje reakcije pod kontrolom? Ovakvim ponašanjem povrjeđuješ ljude oko sebe. Ukoliko se pronalaziš u ovih 5 znakova, onda imaš problema s ljutnjom i ne bi bilo loše da pokušaš otkriti izvor svoje ljutnje, bilo sama ili uz profesionalnu pomoć.

Slika nije pronađena Kako se nositi s ljutnjom i ne se tada iživljavati na drugima? Izbaci to iz sebe na ovih 9 načina

1.Lako se naljutiš
Ne treba puno da bi ti planula. Ljutiš se i na osobe koje poznaješ i na osobe koje ne poznaješ. Dovoljna je mala stvar da te izbaci iz takta i da te ubaci u element. Počinješ brzo dizati glas, psovati…puno toga shvaćaš kao uvredu ili napad na sebe.

2.Kad si ljuta počneš se tresti
Ljutnja te toliko obuzme da se to i fizički vidi na tebi. Počneš se tresti, bijesno mahati rukama, nasrćeš na osobu, unosiš joj se u lice… Ako ti to zvuči kao tvoja reakcija kada se naljutiš, to je jedan od znakova da imaš problema s ljutnjom. Svi se nekada naljutimo, ali problem je kada svaka tvoja ljutnja ovoliko izražena.

3.Kada se naljutiš, treba ti dugo da se smiriš
Ne ohladiš se brzo. Kada se naljutiš, brzo se razbjesniš, ali ti treba jako dugo da se smiriš. Razmišljaš o tome još dugo i ne puštaš samo tako. Nekada imamo opravdan razlog da se duže ljutimo, ali kod većine ipak s vremenom bijes splasne. No, ne kod svih. Trebala bi pronaći neki način kako izbaciti ljutnju iz sebe bez da povrijediš ljude oko sebe.

4.Razmišljaš o načinima kako povrijediti onoga tko te naljutio
Želiš se osvetiti i povrijediti tu osobu jer je po tebi to i zaslužila. Možda je, možda nije, ali kada te ljutnja tjera na osvetu i ne možeš to pustiti, imaš problema s ljutnjom. Nije zdravo imati ovako oštre reakcije na većinu svađa. Nije lako oprostiti i/ili zaboraviti, ali bolje i to nego sav taj bijes držati u sebi. Kad-tad ćeš puknuti.

5.Ne prođe tjedan da se s nekim ne posvađaš
Svađanje je tvoj životni stil. Ne može proći ni tjedan dana u tvom životu da se s nekim ne posvađaš, bili to tvoji roditelji, prijatelji ili profesori. To je definitivno previše svađanja! Ne postoji brojka koja nam govori koliko je svađanja normalno, ali kada se to događa na ovako čestoj bazi, vjerojatno si osoba koja ima kratki fitilj i planeš samo tako. To je dio tvog karaktera, da, ali jedan dio na kojem moraš raditi.

ljuta ljutnja bijest problem s ljutnjom ljutnja pretvara u drugu osobu znakovi previše ljuta

Još vijesti