Slika nije pronađena

Nakon što im je kupila smartphone, Amalija Ivezić shvatila je da imaju devastirajući utjecaj na živote njezinih tinejdžera.

'Otkad su dobili pametne telefone u životima moje djece sve se promijenilo. Odjednom im se suzio svijet na par društvenih mreža, poruka, komentiranje fotografija... Popustili su strašno u školi, prestali se zabavljati, ograničila im se svakodnevnica. I onda sam, nakon godinu dana promatranja i promišljanja, odlučila im oduzeti njihove pametne telefone. Ivona ide u sedmi razred i ima 13 godina, a Ivan ima 14 godina i ide u osmi razred. Otada se apsolutno sve promijenilo - priča Amalija Ivezić, mama troje djece, koja osim dvoje tinejdžera ima i šestogodišnjeg sina Marka za Jutarnji list.

Na ovaj potez odlučila se nakon što je uvidjela da su joj djeca manje zainteresirana za učenje i socijalizaciju, a svoje slobodno vrijeme provode na aplikacijama za komunikaciju i društvenim mrežama umjesto u stvarnom društvu ljudi.

'Razrednik moje kćeri na roditeljskom je rekao kako je primijetio da djeca danas žive isključivo na svojim mobitelima i kompjuterima te se ne socijaliziraju dovoljno izvan škole. Bitno im je samo tko je što objavio i tko je koliko likeova dobio. Ja bih shvatila i voljela da se ti mobiteli i konstantni pristup internetu koriste za istraživanje, da čitaju i slušaju o nekoj glazbi koja ih zanima, spisateljima ili filmovima, ali to, nažalost, nije tako 'objašnjava zabrinuta majka.

Ima li promjena otkada nemaju smartphone?

Situacija je poprilično drugačija otkada su im mobiteli uskraćeni: osim što su im se popravile ocjene, više komuniciraju unutar obitelji i više vremena borave izvan kuće u druženju s vršnjacima.

Što kažete na potez ove mame?

Foto: usporedi.hr
Izvor:Jutarnji list
I.N.

mobiteli tinejdžeri

Još vijesti