Slika nije pronađena
Sigurno si više puta prošla pored neke cure (ili više njih) i osjetila da te gleda nekako čudno pa i zlonamjerno?! Najgore od svega, ti tu curu ni ne znaš. O čemu se tu radi - ljubomori ili ženskoj prirodi?

Često ovo čujemo, a možemo vam i same potvrditi - cure su mnogo zlobnije jedna prema drugoj nego što je to situacija među muškim društvom. Bila to frendica iz razreda ili cura koju smo prvi put srele, u našoj je prirodi da odmah krenemo s osuđivanjem. Zašto se tako obukla, kako to izgleda, zašto se toliko približila mom dečku?! Sve su to pitanja koja se odmah počnu motati po našoj glavi, čak i ako inače nismo zločeste cure.

via GIPHYAli zašto? Može li stvarno biti da smo mi cure jednostavno okrutne jedne prema drugima i, koliko se god trudile promijeniti, za to nema rješenja?! Hmmmm, i da i ne.

Iako svi misle drugačije, ljubomora je rijetko kad glavni razlog ženske zlobe. Može se dogoditi da neke curu jednostavno ne podnosimo jer se bojimo da će nam ukrasti dečka ili ima super traperice u koje mi nikad nećemo stati (barem ne u tu veličinu), ali to se ne događa baš često.

Uglavnom se tu kriju vlastite nesigurnosti - cura koja mrzi drugu curu nije dovoljno samouvjerena i sigurna u svoje kvalitete zbog čega će se osjećati dobro jedino kad ponizi nekog boljeg od sebe. Ustvari, to čak ni ne mora biti cura koja je u bilo čemu 'bolja od nje'. Jednostavno - to mora biti cura.

via GIPHY


Ako bismo te sad pitali jesi li ikada i sama bila ovakva vjerojatno bi odgovorila da nisi. I to je okej, ali duboko u sebi znaš da to ipak nije istina. Sigurno si više puta pomiislila nešto loše o curi koju nisi ni znala dovoljno da budeš upoznata s tim kakva je ona kao osoba. Isto tako, možda si često i ti bila ona cura koju su gnjavile druge cure, i to bez ikakvog pravog razloga.

Znači li sve ovo da smo mi cure zapravo groooozne osobe?! Naravno da ne, sve spomenuto često ne možemo kontrolirati i rado bismo to izbjegle - kad bismo samo mogle.

via GIPHYZato idući put kad sretneš neku curu na ulici, nasmiješi joj se i daj joj do znanja da mi cure nismo (baš toliko) zločeste. :)

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Guzate cure su došle na svoje – znanost je dokazala da su pametnije i zdravije

Družiš se samo s dečkima? Ove stvari rade sve Tomboyaste cure

Cure na dečkima prvo primijete ove 4 stvari

cure prijateljice savjeti za cure

Još vijesti