Slika nije pronađena

Nemoj nam reći da ne znaš o čemu pričamo! To su one situacije kad kažeš nešto totalno čudno i glupo pred svojom simpom ili kad mama rastrubi cijeloj obitelji da si dobila prvu mjesečnicu…

Zemljo, otvori se jer slijedi još nekoliko totalno sramotnih situacija u kojima se svaka tinejdžerica povremeno nađe…

1. Kad misliš da ti je simpa mahnula pa i ti mahneš njemu/njoj, a zatim shvatiš da uopće ne maše tebi nego nekome sasvim trećem…trudiš se ostati cool, kao da se ništa nije dogodilo, a temperatura ti je porasla za 100 stupnjueva! Bočicu vode, molim! Santu leda, još bolje!

2. Kad ti se mama trudi ispasti cool pred frendovima pa recimo koristi hashtagove u dopisivanju, trola te na društvenim mrežama ili se pokuša uključiti u trač partiju između tebe i tvojih frendica. Prestani! Najozbiljnije. Nemoj. To. Raditi.

3. Kad izvadiš knjigu iz torbe i slučajno povučeš i tampon ili uložak. Iako ga vratiš brzinom munje i iako te vjerojatno nitko nije vidio – svejedno si crvena kao paprika.

4. Kad ti tata odluči ispitivati dečka s kojim ideš na maturalnu ili u kino pa ga obaspe pitanjima, a on stoji i trese se kao prut na vjetru, manji od makovog zrna. Tvoje kolutanje očima i cviljenje da prestane ne djeluju jer tata je tata.

5. Kad se škicneš u ogledalo ili prednju kameru i baš u tom trenu naiđe simpa. Napravila si i neku blesavu facu, jel da?

6. Kad se počneš valjati od smijeha jer si se sjetila nečega, a cijelo tvoje društvo bulji u tebe kao da si luda. Pokušavaš im objasniti, ali ne shvaćaju pa samo promrmljaš: ‘Trebali ste biti tamo. Bilo je zbilja smiješno.

7. Pričaš sa simpom i žvakaća ti ispadne iz usta. Ili pustiš neki čudan zvuk dok se smiješ. Ili se nasmiješ glasno, a fora uopće nije bila smiješna…

8. Kad je u razredu tiho, a tvoj se želudac odluči pobuniti i javiti svima da je prazan i gladan. Krulj, krulj kao bengalski tigar. Naravno da se onda osjećaš kao da svi bulje u tebe i smijulje ti se iza leđa iako vjerojatno nisu baš svi čuli.

9. Kad se mama hvali tvojim dostignućima na društvenim mrežama. Lijepo je to, ali ponekad malo pretjera, a i srčeka i emotikoni koje je otkrila ponekad se otmu kontroli.

10. Kad u razredu krivo odgovoriš na pitanje nastavnika ili profesora, ali potpuno samopouzdano. Ako ti profač kaže da nije točno, nastaviš buljiti u njega i pitaš: ‘Jeste li sigurni?

11. Kad si kod svoje najbolje frendice, a njena se mama počne derati na nju jer su se opet posvađale. Malo buljiš u zid, malo provjeravaš Instagram, a ako te frendica zamoli da joj pomogneš i staneš na njenu stranu samo promrmljaš da baš i nisi sigurna želiš li to.

12. Kad moraš nositi ruksak ili torbicu sa sobom u wc jer moraš promijeniti uložak ili tampon pa opet misliš da svi bulje u tebe jer znaju zašto ideš u wc s torbicom. Opusti se, svi su najčešće zadubljeni u svoje misli pa ni ne primjećuju.

13. Kad se voziš s prijateljima u autu i počneš pjevati potpuno krive stihove na pjesmu koja svira. Naravno da se trudiš ponašati normalno, kao da se ništa nije dogodilo, kimaš glavom i njišeš se u ritmu, možda i nastaviš pjevušiti melodiju jer, hej, apsolutno znaš riječi te pjesme.

14. Kad sretneš simpu potpuno nespremna i neuređena. Mama te zamolila da joj skokneš do dućana po par stvarčica i naravno da si u trenirci, raščupane kose i bez trunčice šminke kad se on stvori pred tobom i odluči popričati o zadaći ili zajedničkom poznaniku iz kvarta ili vremenu. Zemljo, otvori se!

Jesi li se ikada našla u ovakvi situacijama? Koja ti je bila najgora i najneugodnija?

L.B./izvor: Seventeen

foto: Shutterstock

Neugodne situacije Sramota simpa Škola

Još vijesti