Slika nije pronađena

Upoznali smo dečka svojih snova, lijepo nam je, stalno želimo biti s njim i mislimo da bismo za njega učinile sve na svijetu. Premda nam se čini kako nas `pere` ljubav lako je moguće da se zapravo radi samo o strasti.

Kao što se zaljubljenost i ljubav mogu razdvojiti kao dva zasebna pojma i osjećaja, isto tako se to može učiniti s ljubavi i požudom. Kada odrastemo tada već možemo primijetiti razliku te otprilike znamo što osjećamo, ali dok smo mlađi često pomiješamo to dvoje pa nakon toga slijede nevolje.

Zbog strasti govorimo stvari koje zapravo ne osjećamo poput primjerice `volim te` ili `ti si jedini za mene`. Kada požuda prođe, shvatimo da to nije bila ljubav te da osobu ne volimo.

Kako ne bi upali u tu strastvenu zamku, vrijeme je da naučite razliku između ljubavi i požude:


Požuda se koncentrira na fizički izgled

Požuda i strast nas često zaslijepe pa uopće ne tražimo mane u osobi. Nije nam bitno ima li osoba iritantan glas ili ima li smisla za humor kada postoji fizička privlačnost. No, kada nekog volimo ili smo zaljubljeni, želimo se povezati na dubljoj razini. Želimo nekoga s kim ćemo pričati, smijati se, osloniti se.


Požuda nas tjera da govorimo ono što druga osoba želi čuti

Ljudi koji su pod utjecajem požude će učiniti sve da udovolje drugoj osobi pa će ju čak i uvjeriti da su oni savršeni. Na sreću, nemoguće je glumiti cijelo vrijeme pa uvijek nekako prava osobnost ispliva na površinu. Ljubav nas tjera da stvari držimo `stvarnima` te da pokažemo prave sebe i budemo ono što jesmo. Upravo nas zato druga osoba voli.
Ne zanima nas što se krije ispod zgodnog tijela
Kada nam je netko zgodan to znači da nam se sviđa ono što vidimo pa nas nije toliko briga o čemu osoba razmišlja, što osjeća te koji su joj životni ciljevi. Nečija ljepota nas može zaslijepiti pa zanemarimo njegov karakter i težnje. Kada smo zaljubljeni u nekoga tada želimo znati sve o toj osobi te nas zanimaju i najmanji detalji iz njihovog života.Ljubav potiče našu maštu i razmišljanje o budućnosti

`Živjeti u trenutku` je osobina požude, a kada govorimo o ljubavi tada govorimo i o gledanju na budućnost. U ljubavi uvijek želimo više te imamo određene planove s osobom koju volimo.  Primjerice, razmišljamo o tome da se jednog dana preselimo zajedno, vjenčamo i drugo.ljubav strast požuda razlika

Još vijesti